Смартфони

Названо найбільш невдалий флагман Xiaomi, який засмутив чимало користувачів

Share

В цьому матеріалі ми розкажемо вам про найбільш невдалий флагман бренду Xiaomi. Крім того, цей стаття також демонструє , як компанія йде на сміливі експерименти, які в кінцевому результаті стають провальними.

В далеко 2016 році було аносовано флагман Xiaomi Mi Note 2 –це друге покоління 5.7-дюймових фаблетів від Xiaomi з флагманськими характеристиками. Але з успіхом першого Mi Note, другому не зрівнятися. По-перше, він вийшов досить дорогим: 350-400 доларів в китайських магазинах. Другий момент – це його дисплей. З чуток, в Xiaomi Mi Note 2 використовувалась вигнута OLED панель від провального вибухонебезпечного Samsung Galaxy Note 7.

Проте, на відміну від флагмана корейського Samsung, Mi Note 2 не отримав жодних  цікавих особливостей на боковій панелі. Вигини корпусу з боків – в нього працюють лиш для вигляду, жодних корисних функцій вони не додають: ні регулювання гучності, ні швидкий запуск додатків. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пізніше схожість з Samsung Galaxy Note 7 зіграла з новинкою в злий жарт. Очевидно, що проблема була не настільки серйозною, як у корейського побратима, в якого перегрівалися і займалися акумулятори, проте все одно свого часу вона додала чимало незручностей деяким користувачам. В девайсі від Xiaomi найбільшою проблемою став – вигнутий OLED-дисплей від LG.

Основною проблемою став заводський дефект: В значної кількості власників смартфону одразу ж після покупки на дисплеї з’являлися смуги, різні градієнти та інші недоліки зображення. Як стає зрозуміло, ремонт такого пристрою був економічно невиправданий, тому їх доводилося повертати продавцю, що в разі замовлення з китайського Aliexpress було неможливо.

Також було очевидно, що даний екран складно захистити повністю, а ось розбити його не складає особливих труднощів. Якщо покупець все ж примудрявся пошкодити цю красу – однією заміною скла справа не обходилося, так як зняти таку матрицю без її пошкодження було вельми проблематично. Необхідно було міняти дисплейний модуль цілком. Потрібна запчастина коштувала недешево: 6 тисяч гривень – половина від вартості самого телефону.

Після цієї ситуації Xiaomi ще 3 роки не виготовляла смартфони з вигнутим дисплеєм. Щоправда, це було швидше пов’язано не з провалом Mi Note 2, а з тим, що в 2017-2018 роках “екран-водоспад” ще не повернувся в моду. З новими моделями таких проблем, на щастя, не було, та й інші флагмани у компанії не відрізнялися серйозним браком. Сьогоднішній випадок був радше образливим винятком з правил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Ще неанонсований iPhone 16 Pro Max і iPhone 15 Pro Max порівняли вживу

    Інсайдер Majin Bu опублікував фотографії макету iPhone 16 Pro Max поряд із iPhone 15 Pro…

    16.05.2024

    У Google Chrome 126 з’явиться вбудований штучний інтелект Gemini Nano

    На конференції I/O 2024 компанія Google оголосила, що в браузері Chrome 126 буде інтегрований ІІ…

    16.05.2024

    TrendForce: у 2024 році ринок OLED-моніторів зросте більш ніж на 160%

    Як повідомляє команда аналітичної компанії TrendForce, у 2024 році постачання OLED-моніторів значно зросли — якщо…

    16.05.2024

    Представлений смартфон Sony Xperia 1 VI з основною камерою 48 Мп

    У середу компанія Sony провела віртуальний захід, на якому анонсувала нові смартфони лінійки Xperia. Чільне…

    16.05.2024

    Samsung знову надсміхається над Apple у новій рекламі

    Samsung зробив це знову. Компанія, яка вважає Apple своїм конкурентом і основним клієнтом, має історію…

    16.05.2024

    Google Pixel 8a з першим оновленням отримує генератор шпалер на основі ШІ

    Світ смартфонів не стоїть на місці, і компанії постійно шукають нові способи здивувати та порадувати…

    16.05.2024