Унікальний смартфон Xiaomi з рухомою камерою засвітився на якісних фото

LetsGoDigital повідомляє про те, що компанія Xiaomi працює над інноваційною системою камер для смартфона, якісні зображення якого були створені на підставі патентних макетів. Цього разу мова йде про рухомий модуль камери, який дозволяє отримати зображення з широким кутом огляду, використовуючи систему з двох модулів. В теорії дана система дозволить робити високоякісні ширококутні знімки без дефектів.

Патент був поданий компанією Beijing Xiaomi Mobile Software в Управління патентів і товарних знаків США (USPTO) в жовтні 2019 року. 30 липня 2020 р патент був схвалений, а також опублікований в базі даних Світового відомства інтелектуальної власності (WIPO). Сучасні моделі телефонів оснащені ширококутними об’єктивами, недоліками яких є те, що часто на фотографіях виникають дефекти, через що знімки не відповідають дійсності. Запатентована технологія Xiaomi повинна вирішити дану проблему.

У великій документації йдеться про використання двох камер з малим кутом огляду. Камери можуть рухатися синхронно одна з одною, що значно розширює ефективний діапазон кутів огляду. Це дозволяє отримувати високоякісні ширококутні фото без необхідності використання ширококутного об’єктива, який має багато недоліків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.