Google зробить Chrome економніше завдяки новій функції. Вона дозволить сайтам підлаштовуватися під настройки енергозбереження

Функція може бути впроваджена в Chrome 86

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ненажерливість» браузера Google Chrome – проблема, відома багатьом. Хоча насправді не можна сказати, що вона така вже й велика. У будь-якому випадку, Google постійно працює над різними варіантами того, як зробити своє дітище швидше і «економічніше».

Як повідомляє джерело, зараз пошуковий гігант тестує нову функцію Battery-Savings Meta Tag для економії заряду батареї мобільних пристроїв, і реалізовуватися вона буде не тільки в самому браузері, але і на сайтах.

Функція дозволить сайтам рекомендувати браузеру різні заходи щодо економії заряду акумулятора. Це може бути, наприклад, зниження частоти кадрів або загальне уповільнення виконання різних скриптів. Також сайти зможуть змінювати свою поведінку в залежності від налаштувань економії заряду батареї, вносячи відповідні зміни в свою кодову базу. В майбутньому це дозволить сайтам визначати, активна чи на тому чи іншому пристрої функція енергозбереження, і діяти відповідно до цих даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело додає, що Google збирається поекспериментувати з такою функцією в Chrome 86 і 87.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.