Huawei запатентувала смартфон зі сканером відбитків на весь екран

У портфоліо Huawei є кілька смартфонів з подекранним сканером відбитків. Днями стало відомо про патент на смартфон зі сканером відбитків на весь дисплей. Не виключено, що нова технологія з’явиться в наступних гаджетах китайського ТехноГіганта.

Існуючі сьогодні сканери здатні точно функціонувати в разі, якщо користувач правильно розмістить палець на потрібній частині дисплея. Компанія Huawei зовсім недавно подала патентну заявку на сканер відбитків, який зможе працювати в будь-якій області екрану. На думку компанії, це значно підвищить безпеку призначених для користувача даних.

Зараз заявка очікує схвалення в Китаї, Європі, США, Японії, Кореї та Індії. У патенті Huawei згадує деякі можливі сценарії використання нової технології. Так, замість того щоб запускати додаток, а після розблокувати доступ до нього за допомогою біометрії, можна прив’язати ті чи інші програми до конкретних ділянках дисплея. Після цього досить буде натиснути на один з запрограмованих відбитків, що призведе до запуску додатка і аутентифікації в ньому.

Huawei вважає, що таким чином можна буде переглядати повідомлення без розблокування екрану. Крім того, в налаштуваннях з’явиться можливість відключити ту чи іншу частину сканера під дисплеєм, оскільки більшість користувачів звикло бачити сканер в нижній частині телефону. Це знизить енергоспоживання, зробивши взаємодію з апаратом більш практичним. Точної інформації про те, коли нова технологія з’явиться в смартфонах китайської компанії, поки немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.