Apple заплатить 506 мільйонів доларів за LTE в iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На Apple іноді подають в суд мало не кожен день, причому вимоги позивачі самі різні – хтось хоче 1 мільйон доларів, а іншому подавай аж трильйон доларів. Найчастіше мова йде про так звані «патенти тролів», які заробляють на життя подібними позовами в надії, що суд стане на їхній бік. Як правило, такі справи навіть не приймаються до розгляду, проте позов компанії Optis Wireless до Apple не тільки отримав рух – суд встав на сторону позивача. І тепер Apple повинна виплатити більше півмільярда доларів за порушення її патентів. Що ж саме було порушено?

Як виявилося, Apple дійсно порушила кілька патентів Optis Wireless – всі вони стосуються технології LTE в iPhone, iPad і Apple Watch. Юристи корпорації намагалися довести в суді, що дані пристрої не використовують зазначену запатентовану технологію, проте їм не вдалося це зробити.

Які патенти порушила Apple

Один з ключових аргументів Apple полягав в тому, щоб розібрати iPhone на частини і переконатися, що в смартфоні не використовуються технології, захищені зазначеними патентами. Apple стверджувала, що сумісність iPhone з LTE, як і інших смартфонів на ринку, не свідчить про порушення патентних прав.

З іншого боку, Optis Wireless стверджувала, що Apple порушує її патенти і при цьому відмовлялася укладати ліцензійну угоду. Компанія розповіла, що запропонувала Apple «світову ліцензію» на використання основних патентів, пов’язаних з LTE. Це, за твердженням компанії, відповідало її «справедливим, розумним і недискримінаційний» зобов’язаннями. Optis Wireless стверджувала, що вона «неодноразово» вела переговори з Apple про угоду, але переговори не увінчалися успіхом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Невідомо, за яку суму Optis Wireless пропонувала Apple використовувати свої патенти. Можливо, компанії з Купертіно буде вигідніше заплатити штраф в суді, ніж укладати ліцензійну угоду. У будь-якому випадку юристи Apple ще зможуть оскаржити дане рішення. Поки ж за рішенням суду сума виплати становить 506 мільйонів доларів .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.