Майже половина смартфонів на процесорах Snapdragon опинилася в небезпеці

Майже половина смартфонів на процесорах Snapdragon опинилася в небезпеці
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці виявили декілька вразливостей в цифровому сигнальному процесорі (DSP), який входить до складу SoC Qualcomm. Майже половина смартфонів на процесорах Snapdragon опинилися в небезпеці.

Ці уразливості дозволяють зловмисникам взяти під контроль понад 40% пристроїв без відома користувачів, стежити за ними і заражати смартфони шкідливими програмами. Також злочинці можуть перетворити пристрої в «цеглини».

DSP використовуються для обробки оцифрованих сигналів. Такі чіпи з уразливостями були знайдені в смартфонах Google, Samsung, LG, Xiaomi, OnePlus і інших виробників, пише видання Bleeping Computer. Проблема не стосується iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці, які виявили вразливості, вже передали інформацію Qualcomm. У компанії заявили, що відправили OEM виробникам інформацію про те, як виправити проблему хоча б частково. Qualcomm також не знайшла свідоцтв того, що знайдені вразливості кимось використовувалися. Компанія закликала користувачів регулярно оновлювати ПЗ на смартфонах і встановлювати додатки тільки з перевірених джерел.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.