Google розкрила подробиці нових функцій камери Pixel 4a

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений днями Google Pixel 4a отримав всього один датчик основної камери, однак за традицією, компанія вдосконалила його низкою спеціальних технологій для покращення якості зйомки. Про можливості нових функцій Live HDR + і Dual Exposure розробники Google розповіли в своєму офіційному блозі.

Застосування технології HDR при зйомці фотографій і запису відео дозволяє створювати більш реалістичні картинки за рахунок широкого діапазону яскравості. Функція HDR + в Pixel 4a додає серійну зйомку, при якій камера смартфона робить від 3 до 15 кадрів, а потім об’єднує знімки, коректуючи присутні на них шуми і створюючи більш реалістичні зображення.

За допомогою HDR + балансування відблисків і тіней виконується автоматично. Для обробки фото використовується фірмовий ШІ-алгоритм. Картинка «нарізається» на маленькі ділянки, потім програмне забезпечення «підганяє» кожен піксель до сусідніх фрагментів відповідно до карти тонів. Після «склеювання» підсумкове зображення демонструє хорошу деталізацію, як на світлих, так і на темних ділянках. Нижче представлені дві фотографії, які демонструють прогнозоване зображення HDR і результат роботи HDR +.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, функція Dual Exposure (подвійне керування експозицією) забезпечує ручне налаштування витримки і дає можливість користувачу отримувати абсолютно різні знімки одного і того ж об’єкта. Зазвичай для досягнення аналогічного ефекту потрібна обробка RAW-знімків в графічному редакторі.

Google Pixel 4a вже доступний для замовлення в офіційному інтернет-магазині Google за ціною $ 349.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.