Google Pixel 4a – ідеальний компактний камерофон?

Опубліковано перші зображення Google Pixel 5 5G і Pixel 4a 5G
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора компанія Google в ході своєї офіційної презентації показала Pixel 4a, а також анонсувала його 5G-версію і Pixel 5, які повинні вийти вже восени, і тому не особливо цікавлять нас, адже про них майже нічого не відомо. А от про Pixel 4a поговорити варто, адже смартфон вийшов справді цікавим та збалансованим, хоча є й нюанси. Цей пристрій буде грати на полі iPhone SE, OnePlus Nord та Samsung Galaxy A71, де він виглядає непогано не лише за рахунок флагманської камери, але й завдяки трішки нижчі ціні. 

Досить важливою фішкою Pixel 4a є його компактність – смартфон має габарити 144,78 х 68,58 х 7,6 міліметри, а важить при цьому лише 144 грами. Це робить його ідеальною альтернативою вищезгаданому iPhone SE 2020, адже габарити у них досить схожі. На мою думку, Google позиціонує цей смартфон, як пряму альтернативу iPhone SE 2020, і це справді логічно.

Google Pixel 4a

Новий Pixel 4a отримав OLED-дисплей з діагоналлю 5.81 дюйма та роздільною здатністю FullHD+. На фронтальній панелі, у верхньому лівому куті дисплея розташована фронтальна камера на 8 МП. Хтось вважає це недоліком, але, по-перше, варто згадати інші рішення Google щодо фронтальних камер (наприклад, Google Pixel 3 XL з гігантським вирізом чи Google Pixel 3/3a з великими рамками), і тоді це рішення буде здаватися одним з найкращих серед можливих. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон отримав субфлагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 730, і це значне покращення, якщо порівнювати з минулорічним Pixel 3a, який отримав чіпсет Snapdragon 670. Його, безумовно, все ще не можна назвати ідеальним варіантом для ігор, але з інтерфейсом системи та популярними додатками точно не буде ніяких проблем – як і у всіх смартфонах Pixel, ми побачимо флагманську швидкість. 

Що мене дуже втішило – об’єм пам’яті. У всіх смартфонів Google до Pixel 4 була досить дивна і навіть смішна проблема у вигляді 4 ГБ оперативної пам’яті (в той час, як навіть у бюджетників часто було вже по 6 ГБ), але навіть у Pixel 4 була досить дивна стартова версія 6/64 ГБ, що також дивно, оскільки у всі флагмани встановлювали вже по 128 ГБ. Компанія Google цього разу зробила все правило, випустивши смартфон навіть бюджетного класу з 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, і це справді вдале рішення. 

Не особливо вдалим параметром Pixel 4a є автономність – смартфон оснащений акумулятором об’ємом 3140 мАг, і цього справді мало у 2020 році. Компанія Google з року в рік встановлює у свої пристрої акумулятори малого об’єму, і це не особливо приємно. Є підтримка швидкої зарядки потужності 18W, і це теж не рекордний показник у наш час, оскільки виробники досить часто встановлюють у свої смартфони за таку ж ціну зарядки потужністю 30W та більше. 

Google Pixel 4a отримав основну камеру на 12.2 МП Sony IMX363 з апертурою F/1.7 та кутом огляду 77 градуси. У модуля є підтримка Dual Pixel, OIS та EIS, є можливість запису відео в 4K 30fps. Фронтальна камера тут на 8 МП F/2.0 з кутом огляду 84 градуси. Звісно, камери тут топові, як і у всіх смартфонах серії Google Pixel, і тут немає жодних сумнівів. У смартфона є мініджек 3.5 міліметрів, USB-C, NFC та Bluetooth 5.0. 

Смартфон коштує 349 доларів за єдину версію 6/128 ГБ чорного кольору, і це справді непогана ціна за такий смартфон. Він явно виграє у конкуренції з iPhone SE в плані сукупності характеристик, хоча і програє в плані чіпсета – його явно можна назвати більш збалансованим, при цьому він ще й дешевший. Якщо розглядати його, як конкурента OnePlus Nord та Samsung Galaxy A71, він також виграє. Google Pixel 4a явно варто розглядати, як хороший компактний камерофон, і у своєму ціновому сегменті він, по суті, поза конкуренцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.