Xiaomi припинила випуск смартфонів на «чистому» Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi більше не буде випускати смартфони під управлінням «чистої» операційної системи Android в рамках програми Android One. За словами представників компанії, всі майбутні смартфони будуть виходити з попередньо встановленою програмною оболонкою MIUI або іншими новими оболонками від Xiaomi.

Xiaomi припинила випуск смартфонів на «чистому» Android

В Xiaomi підкреслили, що через це рішення компанія відмовиться від випуску Xiaomi Mi A4. Найімовірніше, Xiaomi перестане випускати нові смартфони з цієї лінійки, які завжди відрізнялися тим, що працювали під управлінням «чистого» Android.

Про причини такого рішення в Xiaomi не розповісти. Як відзначають експерти, ймовірною причиною могла стати ситуація з оновленнями смартфонів з лінійки Xiaomi Mi A. Найчастіше вони отримували поновлення Android з великою затримкою. Крім цього, в багатьох оновленнях знаходили критичні баги, на які скаржилися користувачі. При цьому, через низьку швидкость випуску оновлень, власникам проблемних смартфонів доводилося довго чекати усунення неполадок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше від випуску смартфонів на «чистому» Android в рамках програми Android One відмовилася компанія Motorola. Компанія HMD Global, яка випускає смартфони під брендом Nokia, залишилася єдиною, яка бере участь у програмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.