iPhone X і iPhone 8 не змогли повторити успіх iPhone 6

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на галас навколо iPhone X і iPhone 8, а також надії Apple побити рекорд продажів в четвертому фінансовому кварталі, обидва пристрої продаються гірше, ніж iPhone 6.

Дослідницька фірма Consumer Intellegence Research Partners представила звіт, в якому йдеться про значне відставання нових смартфонів Apple від моделей 2014 по кількості проданих екземплярів в США. iPhone X і iPhone 8 разом узяті мають менший попит, ніж iPhone 6 і 6 Plus три роки тому.

Судячи за даними Consumer Intelligence Research Partners, iPhone X і iPhone 8 займають частку 69% від всіх проданих смартфонів Apple за перший місяць. Частка iPhone 6 в 2014 році за аналогічний період становила 91%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш того, в 2017 році компанія показала найгірший результат з продажу флагманів за останні роки. iPhone 7 і iPhone 6s в момент виходу користувалися великим попитом і займали частку 73% і 71% відповідно.

Ймовірно, причиною низької популярності iPhone X є його висока ціна. Не кожен готовий заплатити за смартфон 999$.

Невеликий попит на iPhone 8 можна пояснити тим, що цей пристрій мало чим відрізняється від попередньої моделі. Старий дизайн багатьом приївся, ніхто не хоче знову за нього переплачувати. А нові функції начебто бездротової зарядки, мабуть, не так вже й цікаві широкому загалу.

При цьому не варто забувати про те, що Consumer Intelligence Research Partners проводила дослідження тільки в США. У той же час в Китаї, на одному з найважливіших ринків для Apple, продажі йдуть вгору, кількість перебіжчиків з Android зростає, а разом з цим – популярність iPhone в країні.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.