Qualcomm Snapdragon 875 – найпотужніший в світі процесор для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомий інсайдер, який раніше вже десятки разів повідомляв достовірні відомості, розповів про новий чіпі, анонс якого очікується вже в грудні 2020 року, а масове виробництво флагманських смартфонів на його базі почнеться на початку 2021 року, тоді як перші моделі з таким компонентом можуть стати доступні для покупки вже в лютому-березні. 

Усередині компанії Qualcomm новенький чіп має кодове найменування Lahaina, а вибрано таке було зовсім не просто так, а в честь найбільшого міста Лахайна в Західному Мауї на Гаваях. Новітній процесор побудований по 5-нм техпроцесу, що, в свою чергу, робить його неймовірно просунутим і привабливим. Цей чіп має величезну продуктивність, невелике тепловиділення і масу додаткових корисних компонентів.

У цей самий процесор вбудоване одне ядро ​​Cortex-X1, три ядра Cortex-A78, а також ще чотири ядра (їх назва невідома). Відзначається, що чіп Qualcomm Snapdragon 875 потужніший моделі Snapdragon 865, зустріти яку можна зараз в різних моделях смартфонів топового рівня, приблизно на 30%. На практиці це означає, що користувачів чекає вкрай сильний приріст у швидкодії. Новенький чіп містить в собі додаткові елементи, призначені для роботи машинного навчання, комп’ютерного зору, а також нейронної мережі. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також він може похвалитися новітнім графічним прискорювачем Adreno (точна модель невідома) із збільшеною більш ніж на 25% продуктивністю. Ще однією особливістю новинки є модем з лінійки Snapdragon X, здатний підключатися до мереж 5G на швидкості до 10 Гбіт / с.

У цей самий процесор модем з підтримкою 5G буде вбудований, тому абсолютно кожен смартфон, який отримає таку основу, зможе автоматично підключатися до мереж п’ятого покоління там, де вони вже є. Новий процесор від американського бренду виявиться найбільш просунутим для смартфонів і планшетів на базі Android на момент свого виходу, адже продукція конкурентів і близько не може запропонувати всього того, чим він зможе порадувати. 

Зустріти Qualcomm Snapdragon 875 стане можливим виключно в смартфонах з вищої цінової категорії, тобто в різних моделях флагманів, тому бажаючим стати їх власниками доведеться викласти за подібні моделі великі грошові суми, тим більше що по частині собівартості цей новий процесор виявиться дорожче всіх своїх попередників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.