Asus ROG Phone 3 зі Snapdragon 865+ офіційно анонсовано

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаю, багато хто погодиться з тим, що саме Asus ROG Phone з його величезною кількістю аксесуарів на даний момент ідеально підпадає під термін “ігровий смартфон”. Ні, справді, власник смартфона може контролювати частоту процесорних ядер, менеджити тротлінг, налаштовувати дисплей та аудіо для оптимального ігрового досвіду, навіть зарядку можна підлаштувати під себе. 

Asus ROG Phone 3 – це один з перших Android-смартфонів, які працюють на флагманському чіпсеті Qualcomm Snapdragon 865 Plus, причому за сьогодні було анонсовано три смартфони на цьому чіпсеті – Lenovo Legion Phone Duel, Asus ROG Phone 3 та Samsung Galaxy Z Flip 5G. Варто врахувати, що є і версія Asus ROG Phone 3 Strix Edition, яка працює на звичайному Snapdragon 865, а не його Plus-версії, але є певні причини для того, щоб звернути увагу саме на преміальну версію. 

У першу чергу цей пристрій оснащений чіпсетом з частотою 3.09 ГГц, що на даний момент є рекордом для мобільних чіпсетів. Також Plus-версія Snapdragon 865 пропонує на 10% потужніший GPU і підтримує Wi-Fi 6E, який працює у шестигігагерцовому діапазоні та пропонує кращу швидкість та нижчу затримку – з відповідним роутером, затримка може бути на рівні трьох мілісекунд. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основна версія оснащена також більшою кількістю оперативної та внутрішньої пам’яті. У стандартній версії користувач отримує від 12 до 16 ГБ оперативної пам’яті та 128/512 ГБ внутрішньої пам’яті. У молодшій версії Strix, натомість, користувач отримує 8 ГБ оперативної пам’яті та 128/256 ГБ внутрішньої пам’яті. У будь-якому випадку користувач отримує оперативну пам’ять стандарту LPDDR5 та внутрішню пам’ять UFS 3.1. 

Цього разу компанія Asus включила в комплект поставки нового флагмана систему охолодження AeroActive Cooler 3, яка встановлюється на задню частину смартфона та дозволяє охолоджувати смартфон за допомогою вентилятора, а радіатор збільшений у 6 разів, якщо порівнювати з Asus ROG Phone 2. Також камера випаровування була перепрацьована, щоправда, через це ROG Phone 3 не має захисту від вологи. 

Ця модель отримала дисплей з частотою оновлення 144 Гц, можливості якого зможе повністю розкрити новий флагманський ігровий смартфон. Це AMOLED-матриця діагоналлю 6.6 дюймів, яка, окрім вищевказаної частоти оновлення, дозволяє вибирати між режимами “120 Гц”, “90 Гц” та “автоматичним”, який дозволяє автоматично вибирати частоту залежно від задачі. Також компанія Asus перепрацювала інтервали операційної системи Android, щоб скоротити затримку зчитування до 25 мілісекунд (частота сенсора складає 270 Гц). Це найнижчий показник на даний момент, згідно з заявою компанії. Дисплей відображає картинку досить якісно, є підтримка HDR10+, покриття DCI-P3 113% та показник deltaE<1. 

Ультразвукові кнопки смартфона тепер можна краще налаштовувати, але це, звісно, далеко не всі нововведення у плані можливості налаштувань. Компанія також додала підтримку AudioWizard з пресетами для всіх навушників ROG, причому як 3.5 міліметрових та USB, так і бездротових. На жаль, смартфон не має вбудованого джека 3.5 міліметрів, але більшість аксесуарів, у тому числі й AeroActive Cooler його додає. 

Програмне забезпечення смартфона дозволяє повністю контролювати і процес зарядки – ви можете виставити максимальний заряд на 80 чи 90 процентів, змінити максимальну потужність зарядки на 10W чи встановити розклад зарядки, завдяки чому смартфон буде заряджений на 100 процентів саме тоді, коли користувач прокидається. Смартфон працює на операційній системі Android 10 та підтримує два-лаунчери: ігровий лаунчер ROG UI або оболонка ZenUI. Обидві непогані, але кожна підійде для своїх цілей.

Смартфон оснащений акумулятором об’ємом 6000 мАг та підтримує швидку зарядку потужністю 30W через USB Power Delivery. Компанія Asus заявила, що смартфон може зарядитися на 70 процентів лише за 46 хвилин. Більшість зарядних рішень пропонують зниження швидкості зарядки після 70 процентів для захисту акумулятора, тому менші акумулятори з більш потужною зарядкою досягнуть менше.

Asus ROG Phone 3 отримав основну потрійну камеру, але одна з них – це макро камера на 5 МП, яку не можна назвати дуже корисною, а от основний сенсор тут Sony IMX686 на 64 МП, а також є додатковий ультраширокий модуль на 13 МП з кутом огляду на 125 градусів. Основна камера може знімати 8К в 30 кадрів на секунду або 4К у 120 кадрів на секунду. Є підтримка стабілізації HyperSteady Video та чотири мікрофони, які дозволяють записувати хороший звук. Селфі-камера тут одна, на 24 МП. 

Смартфон коштує 1000 євро за версію з 12 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ внутрішньої пам’яті. Версія з 16 ГБ оперативної пам’яті, що є рекордним показником на даний момент, коштує на 100 євро дорожче. У випадку, якщо ви хочете придбати Strix-версію зі звичайним Snapdragon 865, варто звернути увагу на версію з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньої пам’яті за ціною 800 євро. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.