Xiaomi припиняє підтримку безлічі бюджетних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До кінця серпня 2020 року китайська корпорація Xiaomi має намір оновити до операційної системи MIUI 12 більше трьох десятків моделей телефонів, а остаточний список буде затверджений пізніше. 

Дана прошивка може бути, в залежності від конкретної моделі телефону, заснована на Android 9 Pie або Android 10, а містить вона в собі безліч дійсно корисних і важливих нововведень. Так, зокрема, всі користувачі можуть розраховувати на розширені функціональні можливості, на посилену систему захисту, на нові настройки для кастомізації зовнішнього вигляду, на перероблений інтерфейс, на новий додаток «Камера» і на ряд інших важливих нововведень, які позитивно позначаються на досвіді використання телефонів компанії.

Проте, на превеликий для безлічі людей жаль, компанія Xiaomi прийняла рішення про те, щоб не оновлювати багато бюджетних моделів смартфонів, поставивши на таких хрест. Всім власникам таких безумовно не пощастило, так як вони в повній мірі втратили новітньє програмне забезпечення, і в цьому немає абсолютно нічого хорошого. Всі вони не оновляться до MIUI 12 в 2020 році, а в 2021 році їх гарантовано не оновлять до MIUI 13. Все це, поза будь-якими сумнівами, гарантовано вкрай сильно засмутить дуже багатьох користувачів, адже щоб використовувати останню версію програмного забезпечення доведеться купувати нову модель смартфона . Відмовитися від програмної підтримки цих було вирішено не просто так, а через те, що вони вкрай сильно застаріли.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відтепер оновлення не будуть отримувати такі моделі мобільних пристроїв, як Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A в стандартній і просунутої версіях, Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Xiaomi 5X, Redmi 5A і Redmi 5. Без новітніх оновлень система захисту даних мобільних пристроїв Xiaomi вкрай швидко перестане бути актуальною, у зв’язку з чим користуватися подібними смартфонами виявиться просто елементарно небезпечно. Втім, якщо бажання купувати новий смартфон немає, але використовувати найсучасніше ПО все ж хочеться, завжди можна встановити кастомну прошивку, доступна яка для всіх цих застарілих мобільних пристроїв. Якщо пощастить, вона може виявитися заснована навіть на Android 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.