AMD наочно показала перевагу відеокарт Navi перед аналогами Nvidia

Відеокарти від AMD виявилися більш продуктивними в порівнянні з аналогічними пристроями Nvidia.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія AMD представила результати порівняльних тестів своїх відеокарт лінійки Navi і графічних рішень від Nvidia. Згідно представленої інформації, «червона» команда випереджає «зелених» аналогів на 8-20%.

Так, в порівняльному аналізі брали участь Radeon RX 5500 XT, RX 5600 XT, RX 5700 і RX 5700 XT – від AMD, і GTX 1650 Super, GTX 1660 Ti, RTX 2060 і RTX 2070 – від Nvidia. GPU протиставлялися один одному відповідно. Тобто команда AMD вирішила завдати удару по молодшому та середньому сегменту Nvidia.

Результати тестування наочно представлені на ресурсі news.mydrivers.com.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітно, що AMD не стала включати в тест RTX 2080 Super і RTX 2080 Ti, а також RTX Titan. Це дає підстави вважати, що компанії просто нічого протиставити «важкої артилерії» Nvidia.

Однак цю ситуацію може виправити поява на ринку комп’ютерних комплектуючих лінійки графічних рішень Big Navi. AMD має намір представити дані зразки графічних чіпів вже осінь 2020 року.

Приблизно в ці ж терміні очікується вихід GPU Ampere від Nvidia, які також перевершують поточні зразки компанії по продуктивної потужності.

У травні 2020 року Nvidia представила графічний процесор A100 на базі архітектури Ampere. Рішення було визначено в сегмент суперкомп’ютерів і найбільших центрів обробки даних. Виробництвом чіпа займається компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Виготовлення процесора здійснюється на базі 7-нм-технології, а саме рішення отримало понад 54 млрд транзисторів, розміщених на площі 826 кв. мм. A100 має в своєму розпорядженні до шести стеків пам’яті Samsung об’ємом 40 ГБ і пропускною спроможністю 1,6 Тбайт / с.

На борту унікального GPU підтримка інтерфейсів PCI Express 4.0 та NVLink 3.0, що дозволяє здійснювати обмін даними з аналогічними графічними процесорами на швидкості 600 ГБ / с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.