Процесор iPhone 12 стане найшвидшим на ринку смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нове покоління iPhone отримає потужні процесори Apple A14, виконані на 5-нанометровому техпроцесу. Передбачається, що A14 стане найпродуктивнішим чіпом на ринку. Про це повідомляє TechRadar з посиланням на представників компанії TSMC, що займається виробництвом процесорів, в тому числі для Apple і Qualcomm.

Процесор iPhone 12 стане найшвидшим на ринку смартфонів
Раніше Qualcomm обігнала Apple, представивши 7-нанометровий чіпсет Snapdragon 865+ з частотою вище 3 ГГц. Але вже в кінці 2020 року Apple повинна показати щось більше з новим процесором.

Відзначається, що 5-нанометрові процесори на 15% швидші і використовують на 30% менше енергії, ніж 7-нанометрові Snapdragon 865+ або Apple A13 – найшвидші мобільні процесори в поточному поколінні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потреба в такій високій продуктивності можна пояснити тільки бажанням Apple остаточно інтегрувати різні AR- і VR-сервіси, а також забезпечити плавну роботу лідара в iPhone 12.

У TSMC заявили, що не зупинятимуться на досягнутому. До 2022 року готується масове впровадження 3-нанометрового техпроцесу у виробництво процесорів. Архітектура майбутніх процесорів буде пропонувати користувачам вже нові функції, а не вищі швидкості і частоти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.