Смартфони

Huawei MateStation перетворює смартфон в повноцінний комп’ютер

Share

Як відомо, компанія Huawei з кожним роком робить свої фірмові мобільні пристрої все більш просунутими в усіх відношеннях, впроваджуючи в такі підтримку новітніх технологій та багато інших особливостей. Багатьом людям смартфони вже давно замінили персональні комп’ютери, принаймні для вирішення більшості завдань точно. Втім, багато завдань з використанням таких вирішити просто неможливо, тому що робити це недостатньо зручно. На радість всіх тих, хто хоче використовувати тільки смартфон, вже зовсім скоро в продаж надійде док-станція під назвою Huawei MateStation, за допомогою якої власники телефонів від даного виробника зможуть перетворювати свої мобільні пристрої в повноцінні комп’ютери.

Уже зараз цей бренд пропонує користувачам перетворювати свій смартфон в ПК з використанням фірмової функції EMUI Desktop, яка вбудована в його фірмові телефони. Тим не менш, вона є недостатньо функціональною, і саме тому компанія вирішила створити її поліпшену заміну. За даними від офіційних джерел, в липні 2020 року компанія Huawei оформила права на бренд MateStation, щоб використовувати його в Китаї, Європі та інших країнах світу. В описі до такого сказано, що під подібним найменуванням буде продаватися фірмова док-станція, яка дозволяє перетворювати смартфон в повноцінний комп’ютер, здатний вирішувати будь-які офісні завдання.

За допомогою даної док-станції користувачі зможуть підключати свій мобільний пристрій до монітора або телевізора, щоб потім вже на великому екрані працювати з файлами або переглядати будь-якої контент. Як буде виглядати такий пристрій поки що невідомо, проте він точно виявиться досить компактним, щоб його можна було носити з собою. Новинка гарантовано отримає порти USB Type-C і USB Type-A, останній з яких можна буде використовувати для підключення клавіатури, мишки або якихось інших периферійних пристроїв, аж до принтера. Чи виявляться сумісні з фірмовою док-станцією вже доступні зараз у продажу телефони Huawei – невідомо, однак така «фішка» гарантовано буде в нових моделях, в тому числі в смартфонах з лінійки Mate 40.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, класти такий аксесуар в комплект поставки до телефонів ніхто не стане, адже коштувати він буде близько $ 100, тому так чи інакше бажаючим його дістати доведеться купувати його окремо. Док-станція дозволить перетворити смартфони китайської корпорації в повноцінні комп’ютери, здатні вирішувати будь-які завдання. Користувачі за рахунок цього можуть працювати відразу одночасно з безліччю додатків в віконному режимі, що в деяких випадках в рази підвищує продуктивність виконання будь-яких завдань. Швидше за все, після появи пристрою Huawei MateStation в продажу, функція EMUI Desktop оновиться до нової версії, або ж вона так і зовсім стане неактуальною, тому що нова можливість її в повній мірі замінить, запропонувавши більше можливостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024