Huawei MateStation перетворює смартфон в повноцінний комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, компанія Huawei з кожним роком робить свої фірмові мобільні пристрої все більш просунутими в усіх відношеннях, впроваджуючи в такі підтримку новітніх технологій та багато інших особливостей. Багатьом людям смартфони вже давно замінили персональні комп’ютери, принаймні для вирішення більшості завдань точно. Втім, багато завдань з використанням таких вирішити просто неможливо, тому що робити це недостатньо зручно. На радість всіх тих, хто хоче використовувати тільки смартфон, вже зовсім скоро в продаж надійде док-станція під назвою Huawei MateStation, за допомогою якої власники телефонів від даного виробника зможуть перетворювати свої мобільні пристрої в повноцінні комп’ютери.

Уже зараз цей бренд пропонує користувачам перетворювати свій смартфон в ПК з використанням фірмової функції EMUI Desktop, яка вбудована в його фірмові телефони. Тим не менш, вона є недостатньо функціональною, і саме тому компанія вирішила створити її поліпшену заміну. За даними від офіційних джерел, в липні 2020 року компанія Huawei оформила права на бренд MateStation, щоб використовувати його в Китаї, Європі та інших країнах світу. В описі до такого сказано, що під подібним найменуванням буде продаватися фірмова док-станція, яка дозволяє перетворювати смартфон в повноцінний комп’ютер, здатний вирішувати будь-які офісні завдання.

За допомогою даної док-станції користувачі зможуть підключати свій мобільний пристрій до монітора або телевізора, щоб потім вже на великому екрані працювати з файлами або переглядати будь-якої контент. Як буде виглядати такий пристрій поки що невідомо, проте він точно виявиться досить компактним, щоб його можна було носити з собою. Новинка гарантовано отримає порти USB Type-C і USB Type-A, останній з яких можна буде використовувати для підключення клавіатури, мишки або якихось інших периферійних пристроїв, аж до принтера. Чи виявляться сумісні з фірмовою док-станцією вже доступні зараз у продажу телефони Huawei – невідомо, однак така «фішка» гарантовано буде в нових моделях, в тому числі в смартфонах з лінійки Mate 40.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, класти такий аксесуар в комплект поставки до телефонів ніхто не стане, адже коштувати він буде близько $ 100, тому так чи інакше бажаючим його дістати доведеться купувати його окремо. Док-станція дозволить перетворити смартфони китайської корпорації в повноцінні комп’ютери, здатні вирішувати будь-які завдання. Користувачі за рахунок цього можуть працювати відразу одночасно з безліччю додатків в віконному режимі, що в деяких випадках в рази підвищує продуктивність виконання будь-яких завдань. Швидше за все, після появи пристрою Huawei MateStation в продажу, функція EMUI Desktop оновиться до нової версії, або ж вона так і зовсім стане неактуальною, тому що нова можливість її в повній мірі замінить, запропонувавши більше можливостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.