Які смартфони знецінюються швидше: iPhone чи Android-пристрої?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони купують і будуть робити це ще багато років. Вони стали невід’ємною частиною життя сучасної людини. Останнім часом на тлі зростання цін на мобільні пристрої досить активно живе ринок «секонд-хенду» і є чимало тих, хто не цурається купувати колишні в експлуатації апарати. Цікаво, які моделі швидше за все втрачають в ціні і які є найбільш вигідні варіанти для вкладення коштів?

На допомогу прийшли фахівці сайту SellCell, який якраз і заточений на аналіз цін нових і б / у смартфонів на ринку США. Вони випустили свій черговий звіт, де з’ясували, які мобільники компаній Apple, Samsung, Sony, LG і Google швидше втрачають в ціні. У списку аутсайдерів опинився такі моделі як LG G7 ThinQ, Sony Xperia XZ2 / XZ Premium і LG V40 ThinQ, які за останні два роки знецінилися більш ніж на 83%. Більше 75% від початкової ціни за два минулі пару років втратили Samsung Galaxy S9 / S9 +, Galaxy Note 9, Google Pixel 3/3 XL.

Фаворити

Найбільше грошей від перепродажу б / у смартфона виручать власники iPhone XR на 64 Гб – він знецінився на 53,2%. Що стосується iPhone XS і XS Max, то за два роки вони втратили в ціні 56% і 56,8% відповідно. Вигідною стала і покупка Samsung Galaxy S10, який знецінився на 58,73%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.