Фронтальна камера Xiaomi Mi10 Pro не вразила експертів DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незабаром після анонса Xiaomi Mi10 Pro смартфон потрапив на тестування в лабораторію DxOMark і продемонстрував високу якість зйомки, зайнявши на той момент перше місце у зведеному рейтингу камерофонів. Тепер же експерти добралися і до фронтального модуля пристрою – але в цей раз результати фотосесії виявилися не настільки вражаючими.

Селфі-камера флагмана Xiaomi отримала 20-мегапіксельний сенсор з апертурою f / 2.0 і здатна записувати відео 1080p @ 30 fps. Для оцінки і аналізу фронтальної камери смартфона інженерами DxOMark було знято понад 1500 зображень і понад 2 години відео.

За висновком лабораторії, камера показала відмінний баланс білого як в сонячну погоду на вулиці, так і в приміщенні, а також хорошу експозицію на обличчях і глибину різкості. При «кроп» Xiaomi Mi10 Pro відзначився високою деталізацією: різкість зберігалася, навіть якщо знімок був виконаний на відстані 120 см.

Не обійшлося і без мінусів – зокрема, в лабораторії відзначили що не відрізняється чудовими кольорами, обмежений динамічний діапазон і неприродні тони шкіри при слабкому освітленні. Ті ж недоліки були відзначені і при запису відео, хоча шумів в останньому випадку було менше, ніж при зйомці фото. Фахівці також підкреслили спірну роботу функції стабілізації, хоча і відзначили відмінну цільову експозицію на обличчях і хорошу деталізацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На тлі Apple iPhone 11 і HUAWEI P40 Pro, які взяли участь в порівняльному тестуванні, також була відзначена порівняно слабка робота функції розмиття фону.

За результатами випробувань селфі-модуль Xiaomi Mi10 Pro набрав 83 бали і зайняв 22-у позицію в загальному рейтингу. Експерти DxOMark відзначили, що він все ж не такий гарний, як основна камера пристрою, яка зараз займає четверту сходинку в топ-10 камерофонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.