Realme X3 презентовано – Snapdragon 855+ та 120 Гц за 330$

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця компанія Realme презентувала на міжнародному ринку свій флагманський смартфон Realme X3 SuperZoom, але не випустила звичайну версію X3. Сьогодні Realme таки презентувала цю модель, але вже на презентації для індійського ринку, причому на цій самій презентації вона показала й Realme X3 SuperZoom для Індії. Realme X3 SuperZoom отримав перископічний телефото модуль, який дає можливість 60-тикратного гібридного наближення, але нас не настільки цікавить ця модель, бо про неї ми вже чули раніше, а саме молодша, Realme X3, яка, незважаючи на ціну, пропонує просто неймовірні характеристики. 

Realme X3 отримав дисплей, який покритий 3D-склом, а його діагональ – 6.6 дюймів. Тип матриці – IPS, у верхньому лівому куті дисплея розташований виріз під подвійну фронтальну камеру. Роздільна здатність – FullHD+ з урахуванням відношення сторін 20:9. Частота дисплея – 120 Гц, що справді круто, враховуючи ціну смартфона. Дисплей покритий захисним склом Corning Gorilla Glass п’ятого покоління. 

Realme X3 працює на флагманському минулорічному процесорі Snapdragon 855+ в парі з оперативною пам’яттю стандарту LPDDR4X, об’єм якої варіюється від 6 до 8 ГБ в залежності від комплектації смартфона. Внутрішня пам’ять тут стандарту UFS 3.0. Смартфон оснащений акумулятором, об’єм якого складає 4200 мАг, чого може бути недостатньо, враховуючи діагональ дисплея та частоту його оновлення. Тим не менше, є й швидка зарядка Dart Charge потужністю 30W, яка дозволяє повністю зарядити смартфон лише за 55 хвилин. Обидва смартфони працюють на операційній системі Android 10 з оболонкою Realme UI. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Realme X3 отримав фронтальну камеру, що складається з головного модуля на 16 МП та ультраширокого на 8 МП. Основна камера складається зі Samsung GW1 на 64 МП, телефото модуля на 12 МП, ультраширокого на 8 МП та макро на 2 МП. Є підтримка нічного режиму та режиму астрофотографії. 

З інших фішок Realme X3 варто виокремити дворежимний 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS, двочастотний GPS, USB-C та сканер відбитків пальців на боковій грані. Габарити смартфона досить звичні для флагманів нашого часу: 163.8 х 75.8 х 8.9 мм, при цьому вага його вага складає 202 грами, що справді є середнім показником для 2020-го року. 

Realme X3 буде доступний за ціною 330 доларів, якщо мова йде про мінімальну версію 6/128 ГБ, якої, на мою думку, цілком достатньо. За додаткові 2 Гб оперативної пам’яті доведеться заплатити 343 долари, а чи варто переплатити 13 доларів за додаткові 2 ГБ оперативки – вирішувати покупцям. Смартфон буде доступний у синьому та білому кольорах. 

Realme X3 справді зміг всіх здивувати, оскільки він пропонує справді флагманську частоту оновлення, хоч і на IPS-матриці, та флагманський минулорічний процесор Snapdragon 855+, який, незважаючи на те, що вже вийшов потужніший Snapdragon 865, досі залишається одним з найпотужніших на ринку. Варто врахувати також справді потужну швидку зарядку, і ми отримуємо, по суті, те, що колись пропонувала компанія OnePlus – флагманські характеристики за ціною близько 300 доларів. Коли компанія Realme минулого року презентувала Realme X2 Pro, який пропонував 90 Гц та флагманський процесор Snapdragon 855+ за 380 доларів у мінімальній версії, всі думали, що вигідніше вже неможливо, але Realme X3 зміг довести нам, що ми помилялись. Думаю, що смартфон офіційно буде продаватися в Україні, але терміни, на жаль, поки невідомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.