Експерти назвали 4 фішки, які не з’явились в iOS 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Список нововведень iOS 14  прямо вказує на те, що Apple зовсім не соромиться «підглядати» за конкурентами. Як і прогнозувалося ще за кілька місяців до презентації iOS 14, в новій ОС для iPhone з’явилися повноцінні віджети, функція «Картинка в картинці» і інші опції, які давно знайомі власникам Android-смартфонів. Проте, не всі очікувані функції були реалізовані в iOS 14. Йдеться в тому числі про нововведення, які називалися користувачами iPhone одними з найбільш очікуваних.

1. Гнучкий «Пункт управління»

«Пункт управління» в iOS 14 став вміщати більше іконок і трохи змінився в горизонтальній орієнтації. Однак головного нововведення не сталося. У «Пункт управління», як і раніше, не можна поміщати функціональні іконки сторонніх додатків. Користувачі давно сподіваються, що Apple дозволить розробникам працювати з «Пунктом управління». Наприклад, щоб за одним помахом пальця можна було отримувати доступ до часто використовуваних функцій сторонніх додатків. Але поки Apple такі прохання не помічає.

2. Поділ екрана на дві частини

Функція «Картинка в картинка», нарешті, дісталася до iPhone. Причому вона успішно працює навіть на компактних iPhone – зручність використання функції на них зовсім не менше, ніж на великих смартфонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з цією функцією було б логічно ввести в iOS 14 режим роботи з двома додатками на одному екрані. Хоча б на смартфонах з екранами від 5,5 дюйма. В такому випадку у користувачів з’явилася б можливість використовувати два додатки одночасно, а паралельно ще й дивитися відео в режимі «Картинка в картинці». Ось це була б справжня багатозадачність!

3. Завжди активний екран

Власники iPhone з OLED-екранами не перший рік благають Apple додати їм режим завжди включеного екрану (Always On Display). Функція дійсно напрошується на iPhone X і новіших моделях, які тільки виграють від нововведення. Опція дозволила б бачити годинник, пропущені повідомлення та іншу інформацію на екрані, навіть коли iPhone заблокований. Заряд акумулятора через це б точно не постраждав, адже мова йде про OLED-екран.

4. Відпрацьовані «Шпалери»

Пам’ятаєте гучний витік iPhone 11 Pro зі встановленою iOS 14 на початку року? Його ще купили за один біткоін (більше 9 000 доларів). Більшість виявлених на ньому функцій виявилися в остаточній версії iOS 14, яку презентувала Apple. Саме тому багато хто не здивувся віджетам, хоча це нововведення iOS 14 по-справжньому божевільне.

Також на цьому iPhone з альфа-версією iOS 14 був виявлений перероблений розділ з «Шпалерами» (скріншот вище). У ньому шпалери автоматично «по-розумному» організовувалися за категоріями, вивантажувалися з сторонніх додатків, в загальному – був справжній рай для любителів шпалер. Але в реальному версії iOS 14 цього нововведення не виявилося, що, безумовно, засмутило багатьох користувачів.

А які нововведення в iOS 14 чекали ви?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.