Перераховано нововведення в новій iOS 14, які давно є в Android

Деякі з них були представлені Google ще в 2008 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що буквально вчора корпорація Apple провела свою щорічну конференцію розробників, на якій серед іншого анонсувала нову iOS 14. Ознайомившись з нововведеннями експертами були перераховані нововведення у фірмовій операційній системі, які вже давно є в Android.

Разом з iOS 14 представники компанії продемонстрували новий додаток Translate, що дозволяє переводити пропозиції між 11 мовами в режимі реального часу. Однак той же Google Translate навчився перекладати пропозиції на восьми мовах в реальному часі ще в березні поточного року.

Також в iOS 14 з’явилася підтримка віджетів, які інформують користувачів про погоду прямо з домашнього екрану. Однак віджети з детальною інформацією, а також функціональністю, були особливістю Android ще з 2008 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У числі іншого компанія відзначила функцію App Clips, за допомогою якої користувачі зможуть переглядати невеликі фрагменти додатки без установки на пристрій. Аналогічна опція була представлена ​​Google ще в 2016 році. Мова про програму Instant Apps.

В iOS 14 Apple оновила і фірмовий додаток Apple Maps, додавши в нього пошук велосипедних доріжок. За допомогою даної функції велосипедисти зможуть навіть відслідковувати наявність сходів на шляху, що дозволить вибудувати оптимальний маршрут екологічного подорожі. Незважаючи на те, що Google Maps не вміє враховувати сходи, опція “їзда на велосипеді” була додана ще в 2010 році.

Крім того, Apple ввела в iOS 14 опцію “картинка в картинці”, що дозволить користувачам переглядати відео, паралельно користуючись сторонніми додатками. Смартфони Android же, в свою чергу, вже оснащені такою можливістю.

Також Apple анонсувала режим Wind Down, розроблений спеціально для підготовки користувачів до сну. За допомогою нього можна вибрати час сну і пробудження, переводячи смартфон в режим “не турбувати”. Google же, в свою чергу, дозволяє користувачам налаштувати режим сну в фірмовій програмі Google Home.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.