Доступний флагман Samsung Galaxy Note 10 Lite вперше подешевшав після старту продажу

Компанія Samsung на виставці CES 2020 в січні анонсувала недорогий флагманський смартфон в рамках серії Galaxy Note десятого покоління. Модель отримала назву Samsung Galaxy Note 10 Lite. Як і більшість топових рішень виробника з Південної Кореї, січнева новинка оперативно дісталася до украйнського ринку, де її оцінили в 15 999 гривень. Зараз смартфон можна купити на три тисячі гривень дешевше.

Доступний флагман Samsung Galaxy Note 10 Lite вперше подешевшав після старту продажу

Згідно з даними цінового агрегатора «Гугл Пошук», вартість Samsung Galaxy Note 10 Lite в Україні стартує з позначки 12 тисяч гривень. Таким чином, ціна впала на 3 000 гривень з початку продажів флагмана на вітчизняному ринку.

Головним недоліком смартфона є мобільний процесор. І мова тут йде не просто про використання однокристальної системи Exynos, яка поступається за продуктивністю чіпам Qualcomm. Вся справа в тому, що для новинки початку 2020 року компанія вибрала 10-нанометрову платформу Exynos 9810, яка дебютувала в Galaxy S9 і Galaxy S9 + на початку 2018 року.

Доступний флагман Samsung Galaxy Note 10 Lite вперше подешевшав після старту продажу

Мобільний процесор має частоту 1,7-2,7 ГГц, графіку Mali-G72 MP18 і працює в парі з 6 ГБ оперативної пам’яті. Місткість вбудованого накопичувача в смартфоні становить 128 ГБ. Підсистема живлення представлена ​​акумулятором на 4500 мАг. Версія Lite отримала підтримку цифрового пера S-Pen з інтегрованим адаптером бездротового зв’язку Bluetooth.

Samsung Galaxy Note 10 Lite несе на борту 32-мегапіксельну фронтальну камеру. Для неї на лицьовій стороні передбачено круглий отвір в дисплеї. Сам екран побудований на 6,7-дюймовій матриці Super AMOLED формату Full HD + з підтримкою HDR. Роздільна здатність основної камери склала 12 Мп + 12 Мп + 12 Мп. Вона отримала оптичний зум 2x і оптичну стабілізацію зображення.

На відміну від старших версій смартфон залишився без захисту від води і пилу. Програмною платформою виступила операційна система Android 10 з фірмовою оболонкою One UI 2. Усі ключові інтерфейси нікуди не поділися: NFC, Bluetooth 5, USB-C і Wi-Fi. Також з’явився роз’єм для навушників. З іншого відзначимо 25-ватну дротову зарядку, вбудований в дисплей біометричний сенсор і підтримку запису відео в 4K UHD з частотою до 60 FPS на основну камеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.