Google показала свою альтернативу AirDrop для Android 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня Google представила призначену для користувача бета-версію Android 11. Після презентації компанія продовжила ділитися інформацією про нові можливості операційки в форматі відеоблогу від розробників «зеленого робота». Темою пілотного ролика стала корисна функція для швидкого обміну файлами між підтримуваними смартфонами будь-яких виробників.

Протягом останніх місяців Google працює над функцією швидкого обміну даними, принцип дії якої схожий з Apple AirDrop. Цей програмний інструмент дозволяє користувачам смартфонів обмінюватися посиланнями і файлами з іншими людьми, які знаходяться поруч. Подібна функція під назвою Android Beam вже була реалізована в ранніх версіях мобільної ОС, але вимагала наявності модуля NFC.

Нова технологія, що отримала назву Nearby Sharing (раніше відома як Fast Share), забезпечує з’єднання між пристроями за допомогою Bluetooth, а для передачі файлів використовується Wi-Fi. Такий метод дозволяє швидко обмінюватися навіть «важким» контентом на зразок 4K-відео.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В опублікованому ролику розробники також приділили увагу функції створення ярликів для чатів – так званих “бульбашок”, які дозволять швидко повернутися до листування, навіть перебуваючи в іншому додатку. Анонс фінальної версії Android 11 очікується восени поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.