10 головних фішок Nokia 8

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Nokia повернулися на ринок у вигляді цілої лінійки пристроїв на чолі з флагманської Nokia 8 з потужною «начинкою». Смартфон «нафарширований» цікавими технологіями, велика частина яких пов’язана зі зйомкою фото і відео. Оцініть десять головних особливостей нового фінського флагмана. Всі вони зібрані в одній публікації, щоб ви нічого не пропустили.

Подвійні Селфі

В Nokia 8 реалізована ідея того, як зробити Селфі ще цікавішим і незвичайним. В камеру смартфона доданий режим двосторонньої зйомки – Bothie (читається як «боті»). Ця функція дозволяє використовувати одночасно фронтальну і тильну камеру, відображаючи на екрані відразу два фото або навіть відео.

10 головних фішок Nokia 8

Таким чином можна показати свою реакцію на те, що відбувається подія в кадрі. Або придумати прикольний колаж. Загалом, варіанти обмежені лише вашою творчою фантазією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

10 головних фішок Nokia 8

 

Двостороння зйомка відео

Іноді хочеться не просто зняти гарне місце на відео, але і прокоментувати те, що ви бачите. Для цього якраз і стане в нагоді двостороння зйомка відео на Nokia 8. Включаємо функцію Dual Sight в камері і розповідаємо про те, що відбувається на екрані.

10 головних фішок Nokia 8

 

Прямі трансляції в Facebook і YouTube

не перемикаючись з ПО для зйомки, можна почати «живу» трансляцію Facebook Live і YouTube Live. У перший раз для цього потрібно буде авторизуватися в соцмережі через додаток камери, а потім трансляція буде запускатися одним дотиком. «Фішка» стане в нагоді і блогерам, і просто товариським користувачам, які не представляють свого життя без соцмереж.

10 головних фішок Nokia 8

Трансляція працює також і в режимі двосторонньої зйомки Dual Sight, тобто прямий ефір можна запускати з обох камер відразу – глядачі побачать і автора сюжету, і навколишнє оточення.

10 головних фішок Nokia 8 10 головних фішок Nokia 8

 

Подвійна камера Zeiss з оптичною стабілізацією

В Nokia 8 встановлений подвійний модуль з оптикою ZEISS, оптичною стабілізацією і з сенсорами по 13 Мп кожен – один монохромний, інший кольоровий. В інтерфейсі камери можна вибрати один з декількох режимів: «кольоровий», «обидві камери» і «чорно-білий».

Найцікавіший, звісно ж, двокамерний. Під час зйомки фотографії робляться відразу на кольоровий і монохромний модуль, Автоматика миттєво об’єднує пари, на виході видаючи кадри з широким динамічним діапазоном і відмінною передачею кольору.

Знімки виходять яскравими, контрастними, відмінно деталізованими. Причому камера вміє робити їх як при хорошому, так і при поганому освітленні.

Для шанувальників класичної чорно-білої зйомки є спеціальний монохромний режим.

 

Живе “боке”

Однак подвійна камера використовується не тільки для чорно-білої зйомки. Другий модуль також допомагає вимірювати глибину різкості, що дозволяє робити портретні фотографії з ефектом “боке” – красивим розмиванням заднього фону. Смартфон акуратно замилює об’єкти, практично не помиляючись. Так що виходять симпатичні знімки, зроблені як ніби на професійний фотоапарат.

10 головних фішок Nokia 8

 

Об’ємний звук Nokia 360

Nokia 8 отримав від своїх творців вбудовану підтримку об’ємного 360-градусного звуку. Подібні технології використовуються при зйомках голлівудських фільмів: в режимі аудіофокусування можна виділяти потрібні звуки, одночасно приглушаючи фонові і сторонні шуми. Завдяки трьом мікрофонам і технології OZO Audio якість записаного в відеороликах звуку виходить високим. Смартфон видає глибоке і об’ємне звучання, яке передає реалістичну обстановку з місця зйомки.

Тестування підтверджує – Nokia 8 вміє записувати звук якісно для портативного пристрою. Наприклад, гучна музика передається без хрипів, як це зазвичай буває на смартфонах. А джерело звуку, який знаходиться на відстані декількох метрів, після запису на флагман Nokia може здаватися розташованим прямо біля мікрофона.

 

Фронтальна камера з автофокусом

Поки інші виробники нарощують у «Фронталки» кількість мегапікселів, в Nokia 8 до селфі-камері поставили автофокус. І на практиці це дає куди більше користі, ніж зайві мегапікселі або подвійні модулі. Автофокус помітно збільшує деталізацію знімка і допомагає робити барвисті автопортрети з мінімальною кількістю розмивання.

10 головних фішок Nokia 8

Навіть собака, яка крутилася з надзвуковою швидкістю, в кадрі вийшла ідеально чіткою – не на кожну основну камеру можна так класно сфотографувати.

10 головних фішок Nokia 8

 

Чистий Android 8.0 Oreo

Нещодавно смартфон отримав оновлення до останньої версії операційної системи від Google – Android 8.0 Oreo. Така оперативність стала можливою завдяки відмові виробника від сторонніх оболонок. Nokia 8 поставляється з абсолютно чистою системою.

Для багатьох користувачів відсутність фірмових надбудов – великий плюс в скарбничку гаджета. Чистий Android люблять за лаконічний дизайн в стилі Material, відсутність зайвого «сміттєвого» софта, високу швидкість роботи і своєчасне оновлення до нових версій системи.

 

Дисплей Glance Screen

Любителі якісних IPS-матриць теж будуть в захваті – тут один з найякісніших екранів на ринку. Розширення 2560х1440 на діагоналі в 5,3 дюйма дає щільність 554 ppi – прекрасний показник, один з кращих серед сучасних смартфонів. Також біля екрану великий запас яскравості, ви можете фотографувати або якось інакше працювати зі смартфоном на вулиці під сліпучим сонцем і не замислюватися про те, що варто було б відійти в тінь, як це частенько буває.

10 головних фішок Nokia 8

До того ж, виробник додав корисну функцію, добре відому фанатам марки – Glance Screen. Вона дозволяє виводити на дисплей час і останні пропущені повідомлення в заблокованому стані і активує екран за подвійним дотиом. Так що не обов’язково кожен раз включати екран, щоб дізнатися, котра година і чи є пропущені дзвінки або повідомлення – достатньо взяти Nokia 8 в руку.

 

Потужна «начинка» і класний корпус

Nokia 8 не хочеться випускати з рук – так якісно і приємно він зроблений. Процес виготовлення металевого корпусу складається з 40 етапів, включаючи ретельну виточку з цільного шматка алюмінію, анодування і полірування. У підсумку виходить гарний апарат, який зручно лежить в руці і створює відчуття дорогої, надійної речі.

До того ж, смартфон захищений від вологи за стандартом IP54 – йому не страшні бризки води, сніг або дощ.

10 головних фішок Nokia 8

Само собою, флагман лінійки Nokia отримав найсучаснішу «начинку». Nokia 8 може похвалитися топовим процесором Qualcomm Snapdragon 835, 4 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам’яті. Все як годиться для топового пристрою 2017 року. Але на цьому виробник не зупинився і додав в смартфон систему охолодження, щоб пристрій забороняв перегріватись під час ігор і тривалого високого навантаження. Використовується мідна трубка з графітовим екраном, яка рівномірно розсіює тепло по всій поверхні корпусу.

Підсумки

Nokia 8 вийшов красивим і потужним смартфоном, який буде радувати свого власника барвистим екраном, флагманськими рішеннями, що забезпечують високу продуктивність і комфорт використання, а також великою кількістю «фішок» для зйомки фото і відео. Покупців, нудьгуючих по улюбленій марці, і всіх користувачів, небайдужих до мобільної фотографії та останніх технологій, Nokia 8 не розчарує.

джерело: 4pda.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.