Смартфони

Експерти виявили незвичайну властивість фронтальної камери Samsung Galaxy Z Flip

Share

Після свого дебюту в лютому 2020-го року розкладачка Samsung Galaxy Z Flip засвітилася в ряді оглядів і тестів, включаючи оцінку якості зйомки в DxOMark. Слідом за перевіркою можливостей основної камери гаджета експерти лабораторії проаналізували роботу його фронтального модуля – і прийшли до несподіваного висновку.

Селфі-камера апарату представлена ​​одним датчиком з розміром пікселя 1,2 мкм і роздільною здатністю 10 Мп. Його об’єктив має діафрагму f / 2.4 з еквівалентною фокусною відстанню 26 мм. Що стосується відео, модуль забезпечує можливість запису 4K-роликів на швидкості 30 кадрів в секунду.

Згідно з оцінкою експертів, фронталки смартфона добре проявляє себе при яскравому освітленні – як на вулиці, так і всередині будівель. При цьому камера може похвалитися точною експозицією, широким динамічним діапазоном і насиченим кольором отриманих зображень.

Краща деталізація була відзначена на фотографіях, виконаних на відстані близько 55 см – з його збільшенням падає різкість при зйомці групових селфі. На знімках ж, зроблених занадто близько, спостерігається зміщення фокусу. До мінусів фахівці також віднесли проблеми балансу білого, що впливають на тон шкіри і присутність артефактів під час кадрування знімка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За заявою DxOMark, фронтальна камера пристрою працює значно краще при зйомці відео, ніж в фоторежимі. У лабораторії відзначили ефективну стабілізацію, гарну передачу кольору і точну експозицію – модуль немов «заточений» на використання в якості відеокамери. З недоліків були відзначені шуми при поганій освітленості, а в деяких роликах спостерігалися проблеми з балансом білого в приміщенні.

Підсумкова оцінка фронтальної камери Samsung Galaxy Z Flip склала 83 бали – розкладачка зайняла двадцяте місце у зведеному рейтингу селфіфонов за версією DxOMark.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024