Apple доведеться заплатити за уповільнення iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple не змогла скасувати рішення італійської антимонопольної служби про виплату компанією штрафу за  зниження продуктивності iPhone після запуску оновлення iOS 10.2.1. Апеляційний суд Італії залишив в силі рішення про сплату штрафу в розмірі $ 10 млн.

Італійська влада оштрафували Apple за умисне уповільнення iPhone при критичному зниженні початкової ємності акумулятора в 2018 році. Apple спробувала оскаржити штраф в апеляційному суді, але претензія була відхилена.

Згідно з постановою суду, Apple не оповістила користувачів iPhone про введення функції уповільнення iPhone в iOS 10.2.1 належним чином. Тим самим компанія ввела споживачів в оману.

Нагадаємо, що починаючи з iOS 10.2.1 на iPhone з’явилася функція, яка обмежує пікову продуктивність за умови критичного зменшення ємності акумулятора. Випускаючи iOS 10.2.1, компанія Apple не розповіла про нововведення, в тому числі в докладному описі оновлення. Користувачі самі виявили існування функції. В результаті цього Apple вибачилася перед користувачами і протягом року надавала можливість заміни акумулятора з великої знижкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.