Спеціальне зображення зламує Android-смартфони, особливо Samsung

Спеціальне зображення зламує Android-смартфони, особливо Samsung
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спеціаліст в області безпеки девайсів, відомий в Twitter під псевдонімом Ice Universe, розповів про шкідливе зображення, яке здатне вивести з ладу смартфони на базі Android. За словами дослідника, проблема особливо стосується мобільних пристроїв від Samsung.

Спеціальне зображення зламує Android-смартфони, особливо Samsung

Згідно з опублікованою Ice Universe інформацією, просте зображення може перетворити Android-смартфон в непрацездатний, якщо користувач встановить його в якості шпалер робочого столу.

Відразу після установки шпалер мобільний пристрій впадає в нескінченний цикл включення-виключення дисплея, що повністю позбавляє власника можливості використовувати девайс. При цьому, за словами фахівця, не допомагає навіть перезавантаження телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники видання 9to5google протестували описаний Ice Universe метод на смартфоні Pixel 2. В результаті проблема підтвердилася; це доводить, що вразливість зачіпає не тільки пристрої Samsung.

Представники 9to5google записали спеціальний відеоролик, в якому продемонстровано процес експлуатації багу. Однак дослідники настійно рекомендують людям не пробувати відтворити це самим:

На даний момент експертам важко описати механізм експлуатації цього багу, проте є припущення, що винні можуть бути некоректні метадані в зображенні. Android-смартфон просто не може їх обробити, що викликає збої і перетворює пристрій в «даремний шматок заліза».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.