Huawei може випустити перший смартфон з фронтальною камерою в дисплеї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже кілька років між виробниками смартфонів точиться запекла боротьба за якомога тонші рамки довкола дисплеїв смартфонів, і всі вони навперебій пропонують свої рішення. 

Однією з головних проблем в плані збереження симетрії тонких рамок є фронтальна камера. Виробники пропонують рішення у вигляді вирізів, висувних фронтальних камер та багато чого ще – все це робиться для того, щоб фронтальна камера відбирала якомога менше місця на передній панелі, або не відбирала місця взагалі. Найкращим рішенням цієї проблеми явно має стати піддисплейна фронтальна камера, але її поки в комерційному продукті не показав ні один виробник. 

Незважаючи на це, її розробляють вже багато компаній – Xiaomi запатентувала смартфон з цією технологією, а OPPO та Samsung над нею працюють. Зараз китайський інформатор розкрив інформацію про те, що зараз над цією технологією почала працювати компанія Huawei, і саме вона має випустити першу комерційну модель з цією технологією. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія піддисплейних фронтальних камер потребує використання прозорого скла довкола модуля камери, яке при цьому має погано відбивати світло та добре пропускати світло. Під час використання смартфона в звичайному режимі контент на дисплеї буде відображатись нормально, але під час зйомки фото скло буде прозорим, і можна буде побачити модуль камери. Тут важливо, щоб якість зйомки була на достойному рівні, а з цим у зразків, які демонстрували інші компанії, були проблеми. Але враховуючи те, як компанія Huawei вміє допрацьовувати камери, як на апаратному, так і на програмному рівні, я схильний вірити, що ми побачимо хороший рівень. 

Скоріш за все, технологія буде презентована в модельному ряду Huawei Mate 40, який вийде восени цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.