Названо дату виходу iPhone без роз’ємів для зарядки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Давно ходять чутки, що Apple хоче випускати смартфони, повністю позбавлені будь-яких портів, роз’ємів і отворів. Надійний інсайдер Fudge в своєму твіттері розповів, коли це може статися.

Реклама

https://twitter.com/choco_bit/status/1265002871487168512?s=20

За словами Fudge, в 2021 році Apple випустить лінійку iPhone 13, до якої увійдуть чотири смартфони без зарядного порту. 3,5-мм виходів для навушників у iPhone немає вже давно – з моменту випуску iPhone 7 чотири роки тому.

Названо дату виходу iPhone без роз'ємів для зарядки

Моделі iPhone, які вийдуть в 2020 році, як і раніше отримають порт Lightning. Через рік Apple замінить його, але не на USB Type-C, а на контактну площадку Smart Connector, за допомогою якої до пристрою можна підключати різні аксесуари. Вона ж зможе використовуватися для зарядки, але основним способом передачі енергії на акумулятор стане бездротовий.

Схоже рішення вже застосовується в кількох моделях iPad: на кришці планшета є магнітні контакти для підключення клавіатурного чохла. Подібний майданчик також є у смартфона Essential PH-1 : з її допомогою можна підключати VR-камеру або аудіомодульдля більш якісного звуку.

З чуток, в цьому році Apple не стане включати в комплектацію iPhone 12 дротяні навушники EarPods. Не виключено, що тим самим компанія готує користувачів до нововведень 2021 року, коли до її смартфонів буде неможливо підключати навушники з портом Lightning. Презентація лінійки iPhone 12 може затриматися. Традиційно Apple представляє нові смартфони в вересні, але через наслідки пандемії коронавірусу з виробництвом пристроїв можуть виникнути невеликі проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: