Названо дату виходу iPhone без роз’ємів для зарядки

Названо дату виходу iPhone без роз'ємів для зарядки
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давно ходять чутки, що Apple хоче випускати смартфони, повністю позбавлені будь-яких портів, роз’ємів і отворів. Надійний інсайдер Fudge в своєму твіттері розповів, коли це може статися.

https://twitter.com/choco_bit/status/1265002871487168512?s=20

За словами Fudge, в 2021 році Apple випустить лінійку iPhone 13, до якої увійдуть чотири смартфони без зарядного порту. 3,5-мм виходів для навушників у iPhone немає вже давно – з моменту випуску iPhone 7 чотири роки тому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Названо дату виходу iPhone без роз'ємів для зарядки

Моделі iPhone, які вийдуть в 2020 році, як і раніше отримають порт Lightning. Через рік Apple замінить його, але не на USB Type-C, а на контактну площадку Smart Connector, за допомогою якої до пристрою можна підключати різні аксесуари. Вона ж зможе використовуватися для зарядки, але основним способом передачі енергії на акумулятор стане бездротовий.

Схоже рішення вже застосовується в кількох моделях iPad: на кришці планшета є магнітні контакти для підключення клавіатурного чохла. Подібний майданчик також є у смартфона Essential PH-1 : з її допомогою можна підключати VR-камеру або аудіомодульдля більш якісного звуку.

З чуток, в цьому році Apple не стане включати в комплектацію iPhone 12 дротяні навушники EarPods. Не виключено, що тим самим компанія готує користувачів до нововведень 2021 року, коли до її смартфонів буде неможливо підключати навушники з портом Lightning. Презентація лінійки iPhone 12 може затриматися. Традиційно Apple представляє нові смартфони в вересні, але через наслідки пандемії коронавірусу з виробництвом пристроїв можуть виникнути невеликі проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.