Найпровальніший смартфон року отримає друге покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В цьому році було багато проблем зі смартфонами, які вийшли на ринок. Це стосується не тільки труднощів у Huawei, якій треба якось звикати жити в новому світі, спорожнілому без Google. Не тільки у OnePlus 8 були проблеми через його цінник. Напевно, найбільш провальним смартфоном року (як мінімум початку) став Motorola RAZR. Компанія дуже хотіла випустити його раніше за інших і в цілому вийшло, але якість була такою, що громадськість була дуже незадоволена. Що ж тепер робити, якщо такий провал вже відбувся? Судячи з усього, компанія готова попрацювати над помилками і випустити друге покоління цього смартфона. Про це заявив один з керівників компанії. Чи вийде у них з другої спроби?

Чому Motorola RAZR є провалом компанії

Коли смартфон тільки з’явився в розділі “чутки”, багато говорили, що ось тепер це те, що треба. Після дивних форм складних Huawei Mate X і Samsung Galaxy Fold, до яких у людей було багато питань, вихід класичної “розкладачки” на новий лад здавався всім просто порятунком.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Час минав і смартфон поступово перестав бути слухом. Але чомусь він все відкладався і відкладався. В результаті вийшов, але був зібраний на швидку руку і не просто складався з проблем, а сам був проблемою. Він дуже мало працював від батареї, не відзначався продуктивністю, а ще у нього просто ламався згинаючий екран. За таку ціну купувати цей пристрій було неприпустимо.

Випуск такого смартфона раніше Samsung міг вдихнути нове життя в колись дуже сильний бренд, який зараз належить Lenovo. Але от не зрослося і далі було два шляхи – закінчити на цьому і втратити вкладені гроші або доопрацювати апарат і випустити без поспіху його в другому поколінні. Компанія вибрала другий шлях.

Коли вийде Motorola RAZR 2

Офіційної заяви про те, що новинка все ж з’явиться у продажу, поки не було. Але є дещо не менш важке з точки зору доказів. А саме, слова одного з її керівників, який за посадою просто не повинен розкидатися ними.

Настає нова ітерація. Думаю, у вересні вийде ще один – сказав генеральний директор Lenovo в Південній Африці Тібо Дуссон в подкасті Reframed Tech.

Якщо це дійсно так, то смартфон вийде дуже швидко для повноцінної другої версії. Перший складаний RARZ вийшов в лютому цього року. Всього через півроку він оновлюється. Це дійсно дуже схоже просто на виправлення помилок. Якби компанія спочатку не поспішала, а почекала поки зможе зібрати нормальний пристрій, проблем у неї було б куди менше. Але вони зробили ставку і програли.

Такий екран це справжній провал

Навіщо Motorola випускає складаний смартфон

Я можу тільки припускати, як діяла компанія і про що вона думала в лютому, коли буквально все валилося з рук.

Я припускаю, що настрої в дусі “кидай все, пішли додому” могли існувати після такого провалу, особливо, якщо компанія була впевнена, що не випускає на ринок заздалегідь сирий продукт і хоч якось вірила в його успіх. Тоді це було логічним, але через деякий час стало зрозуміло, наскільки добре продається Samsung Galaxy Z Flip.

Виходячи з цього не дурні аналітики зрозуміли, що перспективи в такому форм-факторі є і треба продовжувати щось робити, тим більше, що база у компанії є і виправлення помилок не буде таким дорогим, як створення чогось нового.

Подивимося, як будуть розвиватися події, але схоже, що новий складаний Motorola буде. А ще до осені ми чекаємо два нових складних Galaxy Fold. Та й Nokia за чутками теж щось готує. Загалом, осінь буде спекотною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.