Перший смартфон з дисплеєм 240 Гц тепер доступний і за межами Японії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року, якщо точніше, у вересні, компанія Sharp випустила свій смартфон Aquos Zero 2, який став першим у світі смартфоном з частотою оновлення 240 Гц. Він був доступний лише на домашньому ринку компанії Sharp – у Японії, але зараз він з’явився у Тайвані, завдяки чому ми знаємо, якою є ціна на міжнародному ринку – 730 доларів. 

Смартфон отримав топовий минулорічний чіпсет Snapdragon 855 в парі з 8-ма ГБ оперативної пам’яті, а внутрішньої пам’яті доступно аж 256 ГБ. Смартфон отримав OLED-дисплей діагоналлю 6.4 дюйма. Що важливо, це не звична для сучасних флагманів Super AMOLED/AMOLED матриця виробництва компанії Samsung, а власна розробка компанії Sharp – IGZO OLED. В компанії розповіли, як їм вдалося досягти такої вражаючої частоти оновлення. Тут працює щось схоже на те, що нам показувала компанія Nvidia зі своїми нейромережами, а також Huawei зі зйомкою відео в 7680 кадрів на секунду у флагмані Mate 30 Pro – на основі сусідніх кадрів створюються нові. 

Хоч у цього флагмана і вражаючі характеристики в плані заліза, але з камерою все не так райдужно – він отримав основну камеру на 12 МП + 20 МП (головний та ультраширокий модуль з апертурою f/1.7 та f/2.4 відповідно). Фронтальна камера розташована у краплеподібному вирізі і має роздільну здатністю 8 МП. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон випущений в партнерстві з кіберспортивною командою, яку фінансує Sharp, але він явно не позиціонується, як ігровий, оскільки акумулятора об’ємом 3130 мАг явно недостатньо для тривалої гри, враховуючи настільки високу частоту оновлення. Навіть якщо врахувати той факт, що далеко не всі ігри на смартфонах підтримують високу частоту оновлення, таке рішення все одно здається досить дивним та незрозумілим. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.