Топ-5 недорогих смартфонів з флагманською потужністю, на які варто звернути увагу

Продуктивність процесора смартфона впливає на швидкість роботи інтерфейсу і запуск ігор. Чим вона вища, тим смартфон працює краще. Саме продуктивність – причина, по якій варто переплатити за смартфон, щоб він не глючив.

Ми зібрали 5 найпотужніших пристроїв початкового цінового рівня і нижньої межі середнього класу.

Realme 5 Pro

Ціна: 4 999 гривень.

Один з найпотужніших бюджетників. Процесор – Snapdragon 712. В бенчмарку AnTuTu смартфон набирає 214,5 тисячі балів, це на рівні флагманів 2017 року. Вимогливі ігри запускаються на високих налаштуваннях графіки, троттлінгу немає навіть через годину безперервного геймінгу в PUBG або Call of Duty: Mobile. Ємність акумулятора – 4035 мАг. Підтримується швидка зарядка VOOC, з нею телефон повністю заряджається за півтори години.

Дивитися на картинку теж буде комфортно. Екран IPS, 6,3 дюйма, Full HD +, корисна площа займає 90,6% передньої панелі. Запас яскравості високий, перенесення кольорів можна відрегулювати.

Камера відмінна для початкового рівня. Модуля чотири: роздільна здатність 48 + 8 + 2 + 2 Мпікс. Майже в будь-яких умовах виходять якісні фотографії – чи ясний день, чи  недостатнє освітлення. Серед недоліків – відсутність NFC.

Realme 6

Ціна: 5 699 гривень.

Найдоступніший смартфон з екраном 90 Гц. Завдяки збільшеній частоті оновлення зображення на дисплеї картинка здасться вам більш плавною. Діагональ – 6,5 дюйма, роздільна здатність – Full HD +. Втім, екран неідеальний – при слабкому освітленні видно «зерно».

Продуктивність відповідає рівню нижньої межі середнього класу в 2020 році – обмежень по потужності не відчувається. Чіп – MediaTek Helio G90T. З ним ігри автоматично запускаються на високих налаштуваннях графіки. Передбачений спеціальний ігровий режим, в якому система блокує повідомлення і дзвінки, щоб вони не заважали вам.

Ємність акумулятора – 4300 мАг, з ним смартфон працює день без підзарядки. Камера четверна. Роздільна здатність – 64 + 8 + 2 + 2 Мпікс.

Huawei Nova 5T

Ціна: 9 999 гривень 

Смартфон середнього класу. За продуктивність і якість камери йому немає рівних серед пристроїв за ту ж ціну.

Смартфон працює на процесорі Kirin 980. Це флагманський чіп, він же стояв в торішніх флагманів компанії. З ним пристрій буде працювати без обмежень, як мінімум найближчі три роки. Ємність акумулятора – 4000 мАг, заряду вистачає до двох днів при помірному навантаженні.

Камера теж топова. Його точна копія – Honor 20. Єдиний мінус камери – відсутність оптичної стабілізації, в іншому майже при будь-яких сценаріях використання виходять якісні фотографії, навіть при малій освітленості з ультраширококутним модулем.

Дисплей – IPS, 6.26 дюйма, Full HD +. Сканер відбитку зовнішній, розміщений на правому торці корпусу і сполучений з кнопкою живлення. Це і плюс, і мінус. З одного боку, він швидший внутрішньоекранного. З іншого, з ним з’явиться рандомний клік. Натискаєш кнопку, щоб подивитися час або повідомлення, і відразу виходиш на робочий стіл.

Redmi Note 9S

Ціна: 5 999 гривень.

Новинка компанії. Його фішка – екран, а саме виріз під камеру. Це крапка, і розташована вона по центру, як у смартфонів Samsung Galaxy A. Виріз мініатюрний, розміром з іконки повідомлень, в очі майже не кидається. Грати буде зручно.

Технологія IPS, діагональ 6.67 дюйма, роздільна здатність Full HD +. Єдине – яскравість могла бути і вищою. Максимальне значення – 450 ніт. Для користування ясним днем ​​повинно вистачити, але впритул. Оптимальний показник – від 500 ніт.

Продуктивність – також плюс пристрою. Процесор – Snapdragon 720G, працює без обмежень, з ним вимогливі ігри запускаються на максимальних налаштуваннях графіки автоматично. Ємність акумулятора – 5020 мАг, заряду вистачає на два дні при помірному навантаженні.

Камера теж відноситься до плюсів. Роздільна здатність – 48 + 8 + 5 + 2 Мпікс. Майже при будь-яких умовах із завданнями вона справляється: ясним днем ​​виходять знімки без бліків завдяки якісному HDR, а при недостатньому освітленні – з широким динамічним діапазоном, високою деталізацією і мінімальною кількістю шумів.

Xiaomi Mi 9T

Ціна: 7 399 гривень

Минулорічний напівфлагман. Зі знижкою можна урвати за ту ж ціну, Тут камера краще, ніж Redmi Note 9S і оновлена ​​MIUI 12 прилетить швидше, тобто в червні цього року.

Процесор – Snapdragon 730. Його потужності вистачає для запуску ігор без обмежень, в Antutu з ним смартфон набирає 265 тис. балів. Троттлінг не спостерігається. Крім того, тут підтримується режим Turbo Mode, який за рахунок фірмових алгоритмів збільшує автономність пристрою під час ігор і перегляду відео.

До слова, про автономність, ємність акумулятора – 4000 мАг. Це півтори дні при помірному навантаженні. Екран – AMOLED, 6.39 дюйма, Full HD +. Вирізу під фронтальну камеру немає, вона висувна. Роздільна здатність основної камери – 48 + 13 + 8 Мпікс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.