Дочекалися: Файли між смартфонами OnePlus, Realme, Meizu і Black Shark можна буде передавати в один клік

До альянсу Inter Transmission, створеному компаніями Xiaomi, OPPO і Vivo, приєдналися ще кілька виробників смартфонів. Мета співпраці-інтеграція більш зручного та ефективного способу передачі файлів між пристроями.

Підтримку універсального способу обміну даних Xiaomi, OPPO і Vivo в свої смартфони впровадили на початку 2020 року. Стало відомо, що до альянсу також вирішили приєднатися компанії OnePlus, Realme, Meizu і Black Shark (ігровий підрозділ Xiaomi). Вони теж впровадять підтримку пірингового протоколу (P2P) передачі даних Mobile Direct Fast Exchange, який ліг в основу технології.

Завдяки цій співпраці понад 400 млн власників пристроїв усіх вищевказаних виробників зможуть передавати файли буквально в один клік, не використовуючи при цьому сторонні додатки. Технологія працює за аналогією Apple AirDrop.

Китайський аналог підтримує роботу з різними форматами файлів – можна навіть ділитися один з одним цілими папками. Протокол підтримує передачу даних на швидкості до 20 Мбайт/с, що набагато ефективніше, ніж передача файлів за допомогою того ж Bluetooth.

Компанії OnePlus, Realme і Meizu поки не заявляли, коли саме додадуть підтримку нового протоколу в свої пристрої. У той же час ресурс BusinessWire вказує, що нова прошивка JoyUI 11 для ігрових смартфонів Black Shark вже має підтримку нової технології. Нещодавно компанія почала випуск JoyUI 11 для моделей Black Shark 2, Black Shark 2 Pro і новітньої серії Black Shark 3.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.