Названо 3 ознаки коронавірусу, які вказують на більш важкий перебіг хвороби

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість людей, які заражаються коронавірусом, не потребують додаткової допомоги, одужуючи протягом тижня. Однак, за оцінками, кожна п’ята людина з цим захворюванням потребує стаціонарного лікування, що супроводжується більш важким станом легенів. Дослідники з Нью-Йоркського університету зуміли визначити 3 ознаки, які, взяті разом, є сильними предикторами респіраторного дистрес-синдрому дорослих (РДСД) – це небезпечний для життя стан, при якому органи дихання не можуть забезпечити життєво важливі органи організму достатньою кількістю кисню. Дані були отримані за допомогою спостереження за 53 госпіталізованими пацієнтами з Китаю. Провідним автором наукової роботи є лікар-інфекціоніст Меган Коффі. Першим фактором було невелике підвищення рівня ферменту, відомого як аланінамінотрансфераза.

Другим фактором є м’язові болі. Міалгія може зачіпати зв’язки, сухожилля, м’які тканини, які з’єднують м’язи, кістки і органи. За даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ), близько 15% всіх заражених коронавірусом відчувають дискомфорт в тілі або суглобах, що викликано хімічними речовинами, званими цитокінами, які організм вивільняє, реагуючи на інфекцію.

Третій ознак, що показує більш важкий перебіг хвороби, – більш високий рівень гемоглобіну, білка, який транспортує кисень через кров. У складних пацієнтів продукція еритроцитів збільшується, щоб компенсувати хронічно низький рівень кисню в крові через погану функції легень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.