Вчені пояснили низьку смертність від коронавіруса в Німеччині

У Німеччині цікава ситуація з коронавірусом: високий рівень поширення COVID-19 – при цьому низька смертність від нього.

Яка причина настільки аномальної ситуації? “Тому що ми тільки на початку епідемії”, – відповідає на це питання Лотар Вілер, глава інституту імені Роберта Коха (RKI).

RKI офіційно зареєстрував в Німеччині 149 смертей від COVID-19. У порівнянні з іншими країнами рівень смертності відносно низький у порівнянні з числом заражених. “Ще зовсім не зрозуміло, як буде розвиватися ситуація – ми тільки почали битися з коронавірусом, – сказав Вілер. – Поки що в Німеччині не так багато літніх людей захворіли, а вони, як правило, піддаються особливому ризику”.

У середу RKI повідомив про 31 545 випадків зараження COVID-19, що на 4118 випадків більше попереднього дня. При цьому, за даними RKI, рівень смертності в даний час складає близько 0,4%. Це дуже низький показник у порівнянні з іншими країнами: в світі середній рівень смертності приблизно 4,7%. А в Італії – 9,5%, в Ірані – 7,9%.

За словами Вілера, Німеччина з самого початку поширення нового вірусу провела порівняно велика кількість тестів на SARS-CoV-2. “В результаті ми виявили багато випадків зараження на ранній стадії захворювання”, – сказав глава RKI.

Як і раніше низький рівень смертності в Німеччині не обов’язково свідчить про те, що COVID-19 в Німеччині не поширюється. “Як і очікувалося, кількість випадків захворювання збільшується, – сказав Вілер. – Це пандемія. Ми стежимо за ситуацією кожен день”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.