Вчені розповіли, чим загрожує людині повна відмова від м’яса

Люди почали вживати м’ясо близько двох з половиною мільйонів років тому. До цього вони їли лише овочі і фрукти.

М’ясо призвело до прискорення розвитку людства, але зараз багато сперечаються, чи варто цей продукт вносити в раціон. На дане питання відповіли вчені, використовуючи свої знання в якості аргументів. У м’ясі повно поживних речовин: заліза вітамінів групи D, білків та інших корисних для організму компонентів. Якщо повністю прибрати їх з раціону, то здоров’я людини отримає величезну шкоду. Відмовляючись від м’яса потрібно подумати, чим відшкодувати відсутні поживні речовини. В принципі замінити цей продукт їжею рослинного походження можна. Тільки для цього знадобитися нести підвищені фінансові розтрати і потрібно добре розбиратися в дієтології.

В якості альтернативи м’ясу фахівці пропонують заповнювати нестачу білків при переході на вегетаріанську дієту різними горіхами. Незважаючи на розповіді про шкоду цього продукту вчені не радять повністю відмовлятися від нього. Вживання великої кількості їжі тваринного походження провокує виникнення серцево-судинних захворювань. Це доведено лікарською практикою, але переходити з однієї крайності в іншу не слід.

Вчені рекомендують обмежувати вживання м’яса, але не повністю відмовлятися від нього. При цьому потрібно добре продумати, які продукти відшкодують відсутні організму речовини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я