Розкрито наслідки екстремальної спеки для людського організму

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Екстремальна спека влітку стає все частішою явищем, що вимагає особливої уваги з точки зору впливу на здоров’я. Крейг Крендал, професор внутрішньої медицини з Південно-Західного університету Техасу в Далласі, наголошує, що такі умови (температура вище 32,2 градусів Цельсія разом із високою вологістю) можуть значно пошкодити внутрішні органи організму, і навіть призвести до їх недостатності.

Реклама

В екстремальну спеку організм реагує збільшенням теплового стресу, що зумовлює активізацію кровообігу до шкіри та підвищену роботу серця. Це особливо небезпечно для людей з серцевими захворюваннями. При цьому піт, який випаровується, є основним механізмом охолодження, але в умовах високої вологості він не ефективний, що може призвести до зневоднення.

Також екстремальна спека може негативно позначитися на роботі нирок, що особливо небезпечно для людей із нирковою недостатністю. Вологе та гаряче повітря може погіршити симптоми астми та збільшити ризик попадання шкідливих токсинів у кров.

Реклама

Додатково, перенапруження в умовах сильної спеки може призвести до розтягнення м’язів, судом та рабдоміолізу, що загрожує ниркам та може спровокувати нерегулярне серцебиття.

Таким чином, важливо усвідомлювати потенційні ризики, які несе екстремальна спека для здоров’я, і вживати необхідні заходи для захисту себе від них.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ