Магнітне поле Землі видає страшні звуки: послухайте

Магнітне поле Землі видає страшні звуки: послухайте
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці NASA поділилися унікальним аудіо. Під час прослуховування складається враження, що його вирізали з малобюджетного науково-фантастичного фільму із поганою роботою звукорежисера. Постійно щось клацає та свистить. Насправді зі звуком усе гаразд. Саме так «співає» магнітне поле Землі.

Простір між Землею та Сонцем може здаватися порожнім, але насправді він заповнений плазмою або іонізованим газом та іншими високоенергетичними частинками. Вони спрямовуються від зірки до нашої планети у вигляді повільного сонячного вітру, або у вигляді швидких сплесків під час сонячних бур.

Коли плазмові хвилі потрапляють у магнітосферу Землі (магнітний міхур, що захищає нас від впливу руйнівної сили космічної погоди), вони створюють флуктуацію або вібрацію в плазмовому щиті і випускають «наднизькочастотні» радіохвилі. Ці сигнали “ловлять” пристрої NASA та інших космічних агентств. Пізніше їх вивчають фахівці, перетворюючи дані на чутний людському юшку формат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОyoutube.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.