Інженери NASA почали роботу над новим марсоходом Mars 2020

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інженери NASA приступили до створення нового марсохода Mars 2020. Апарат відправиться на Червону планету в 2020 році, отримає ряд нововведень і завдання з пошуку позаземного життя.

Розмір марсіанського транспорту відповідає земним легковикам. Без урахування руки-маніпулятора, довжина марсохода становить 3 метри, ширина – 2,7 м, висота – 2,2 м. Вага Mars 2020 складає 1050 кілограмів. Це на 150 кг більше, ніж вага знаменитого марсохода Curiosity.

Головне завдання Mars 2020 року – пошук ознак життя на Марсі. Крім цього, апарат досліджує геологічний стан планети, проаналізує склад атмосфери і пошукає будь-які біологічні останки. На марсохід встановлять спеціальний прилад, який спробує витягти з атмосфери кисень. Інший прилад візьме паркани каменів і грунту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деталі для нового марсохода замовили по всьому світу. Серед країн виробників числяться Іспанія, Франція і Норвегія. Частина компонентів проводиться по різних штатах США. Збирати Mars 2020 будуть в Лабораторії реактивного руху в Пасадені, Каліфорнія. Очікується, що на цей процес піде півтора року.

Новий марсохід вирушить на Червону планету в липні 2020 року. Запуск відбудеться за допомогою ракети-носія «Атлас-5». Точне місце посадки Mars 2020 поки не вибрали. Серед кандидатів значаться частина вулкана Великий Сирт, кратер Джезеро або кратер Гусєва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.