Чи впливає вакцинація від коронавірусу на вагітних жінок – вчені

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вагітні жінки, які отримали щеплення проти COVID-19, не мали більшого ризику передчасних пологів або народження дітей із недостатньою вагою.

Такі висновки вчені зробили на основі дослідження Центру з контролю та профілактики захворювань та Гарвардського інституту охорони здоров’я, під час якого вивчали здоров’я дітей, народжених жінками, вакцинованими під час вагітності, повідомляє iTechua з посиланням на The New York Times.

Вчені спостерігали за більш ніж 46 тисячами одноплідних вагітностей, які завершилися народженням дітей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше 10 тис. із цих жінок під час вагітності отримали одну або кілька доз вакцини COVID з 15 грудня 2020 року до 22 липня 2021 року. Найбільше жінок були вакциновані Pfizer або Moderna протягом другого або третього триместру.

Загалом 6,6% дітей народилися передчасно, а 8,2% мали вагу менше ніж 2,6 кг.

Дослідники не виявили різниці у показниках між матерями, вакцинованими під час вагітності, та тими, хто цього не зробив.

Раніше дослідження показало, що жінки, вакциновані під час вагітності, не стикалися з більшим ризиком викидня, ніж нещеплені.

Лікар Хезер С. Ліпкінд , провідний автор дослідження, зазначила, що ризик передчасних пологів набагато вищий, коли вагітна інфікована COVID-19, і закликала їх вакцинуватися, особливо зараз, коли циркулює дуже заразний варіант Омікрон.

“Ще одна перевага вакцинації полягає в тому, що жінки можуть передавати антитіла до хвороби своїм немовлятам, допомагаючи убезпечити їх від вірусу”, – розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.