Скільки годин в ідеалі потрібно спати людині

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Режим сну – важливий компонент здорового способу життя. Докладніше про оптимальну кількість сну для людини розповідається у статті турецького видання Sabah.

Реклама

Насправді залежно від віку для підтримки здоров’я потрібна різна кількість сну. Однак у будь-якому випадку дорослій людині потрібно спати хоча б 7 годин щодня.

Що ж до інших вікових категорій, то дітям віком від нуля до трьох місяців потрібно 14-17 годин сну на день, від чотирьох до 12 місяців – 12-16 годин, від одного до двох років – 11-14 годин, три-п’ять років – 10-13 годин, а 6-12 років – 9-12 годин. Підліткам від 13 до 18 років потрібно спати хоча б 8-10 годин. У проміжку від 18 до 60 років люди повинні щодня занурюватися в сон на 7 годин мінімум, а максимум – на 9. Після 60 років оптимальна тривалість сну така сама: 7-9 годин щодня.

Якщо ж людина регулярно спить менше 7 годин, то це може призвести до ожиріння та набору ваги, серцево-судинних захворювань, інсульту, депресії, діабету. Нестача сну спричиняє розсіяність, зниження працездатності, імунітету, посилення фізичного болю.

Для того, щоб було легше заснути, можна перед тим як лягти в ліжко послухати заспокійливу музику, почитати книгу. Важливо лягати спати і вставати одночасно. Можуть прискорити та полегшити процес засипання фізичні вправи, що виконуються протягом дня, уникнення стресових ситуацій, відмова від гаджетів у спальні.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: