Вчені запропонували оцінювати стан здоров’я діабетиків по сльозам

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Доктор Масакадзу Айхара спільно з вченими з Токійського університету, покладаючись на результати дослідження, запропонували оцінювати стан здоров’я діабетиків по сльозам. Пише Medical Express.

Реклама

Відзначимо, що люди з діабетом, для запобігання ускладнень, часто відслідковують рівень глюкози в крові, що, відповідно, змушує їх часто здавати аналіз крові. На даний момент всі відомі способи даного моніторингу стану здоров’я інвазивні. Автори ж, в свою чергу, пропонують безболісний і неінвазивний метод відстеження стану здоров’я, для якого потрібні лише зразки сліз.

Попередні роботи вчених продемонстрували, що рівень глюкози в сльозах практично відповідає рівню глюкози в крові. А вже в цьому дослідженні вчені були сфокусовані на вивченні рівня глікоальбуміна (GA), що відображає середній рівень глюкози в крові протягом попередніх двох тижнів. Також фахівці виявляли різницю даного показника в сльозах і крові. В результаті з’ясувалося, що між рівнями GA в сльозах і в крові є значна кореляція.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: