Вчені: в організмі дітей можуть одночасно бути присутні COVID-19 і антитіла до нього

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасна медицина ще не до кінця розібралася в питанні про те, яким чином діти поширюють коронавірусну інфекцію. У зв’язку з цим вчені провели масштабне дослідження, в результаті якого з’ясували, що в дитячому організмі можуть одночасно бути присутнім сам вірус COVID-19 і антитіла до нього.

«З переважною більшістю вірусів, як тільки ви виявляєте в організмі антитіла до нього, ви більше не знаходите слідів самого вірусу. Але у випадку з коронавірусом виникає інша ситуація – ми виявляємо сліди і того, і іншого », – стверджують автори дослідження.

Фахівці при цьому підкреслюють, що отримані ними результати свідчать про збереження здатності передавати вірус у дітей навіть в тих випадках, коли в їх організмах виявляють антитіла. Крім того, вчені підкреслюють, що на наступному етапі дослідження вони планують перевірити, чи здатний вірус не просто співіснувати разом з антитілами, але ще і передаватися при цьому іншим людям. Крім того, невивченим залишається і питання про те, корелюють чи антитіла зі станом імунної системи, а також як довго вони зберігаються в організмі і забезпечують чи потенційну захист від повторного зараження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У своєму дослідженні вчені також оцінили час виведення вірусу з організму разом з імунологічним відповіддю. Було встановлено, що середній час від позитивних до негативних результатів тесту на COVID-19 становить близько 25 днів. Крім того, період серопозитивності і наявності в крові антитіл в середньому триває близько 18 днів, а середній період досягнення адекватного рівня антитіл, що нейтралізують вірус – 36 днів. Фахівці при цьому підкреслюють, що нейтралізуючі антитіла вкрай важливі для забезпечення захисту організму від повторного зараження тим же штамом вірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.