Експерт попередив про загрозу носіння телефону в кишені

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Носіння мобільного телефону в кишені може негативно позначитися на репродуктивному здоров’і людини. 

За словами фахівця, вчені давно вивчають вплив мобільного телефону на здоров’я людини, однак результати досліджень далеко неоднозначні і навіть десь суперечливі. З цієї причини медики, як і раніше, рекомендують мінімізувати контакти апарату з людським тілом.

Є теорія про те, що організм такий же електромагнітний прилад, як і смартфон. Кожна клітина створює навколо себе особливу магнітне поле, яке при взаємодії з іншим таким полем може змінити первинний профіль, а значить вплинути на багато що відбуваються в організмі біохімічні процеси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому проведені наукові дослідження однозначної відповіді не дали. Одні роботи показали, що даний ефект не завжди проявляється, інші підтвердили, що вплив девайса іноді не таке вже негативне, пише НьюІнформ.

Тим часом багато медиків вважають, що зберігання мобільного пристрою в кишені особливо негативно впливає на чоловіче здоров’я. Ця звичка може призвести до безпліддя і проблем з потенцією. Під впливом випромінювання активність сперматозоїдів зменшується, і вони стають нездатними запліднити яйцеклітину. Також телефон в кишені може спровокувати безсоння і хвороби судин головного мозку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.