Знайдено близнюків Землі і Сонця

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Вчені виявили потенційно населену екзопланету, яка має багато спільного із Землею, а зірка в її системі дивно сильно схожа на Сонце. Про це повідомляє Business Insider.

Реклама

Нова планета приблизно в 1,9 разів більша нашої, відстань від її зірки дозволяє припускати, що на ній цілком може існувати життя. Можливій «сестрі» Землі присвоєно назву KOI-456.

Для того, щоб потрапити в групу потенційно населених, об’єкт повинен знаходитися на орбіті стабільної зірки на відстані, що дозволяє зберігати достатню для утворення рідкої води температуру. У Чумацькому Шляху може бути близько 10 млрд подібних планет, але поки вченим вдалося знайти лише 4000.

Багато екзопланет не мають придатних для життя умов. Більшість виявлених світів крутяться навколо червоних карликів, випромінюючих радіацію. Іноді на цих зірках відбуваються найпотужніші спалахи, спопеляючі поверхню навколишніх планет.

KOI-456.04 може бути вкрай схожою на Землю за кліматичними умовами. Середня температура поверхні планети повинна складати близько 5 ° C, для порівняння: Земна – 15 ° C. Зірка, навколо якої KOI-456.04 обертається, всього на 300 ° С холодніша Сонця. Нова система знаходиться в 3000 світлових років від Землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: