На Землі зростає число місць, непридатних для життя. Названо причини

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені продовжують фіксувати збільшення непридатних для життя місць на Землі. На думку екологів, причиною тому є глобальне потепління і збільшення середньої температури.

У своїх дослідженнях вчені оперували даними спеціального вимірювання температури по вологому термометру. В цьому випадку вимірювання проводяться за допомогою термометра, обернутого вологою тканиною.

Поріг виживання для людини в цьому випадку становить 35 градусів. Небезпека викликає те, що організм людини не зможе охолодити себе при потовиділенні. Це настає при 46 градусах і вологості повітря 50%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому досягнення екстремальної температури спостерігається в країнах Перської затоки, Пакистані , Індії , США , Мексиці .

Як приклад екологи наводять спеку в Європі 2003 року.

Тоді високі температури стали причиною великого числа смертельних випадків. В ту пору показник по «вологому термометру» не перевищував 28 градусів.

Одночасно вчені з’ясували, що масове використання кондиціонерів в таких умовах не кращим чином впливає на процес глобального потепління в силу величезної витрати енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.