Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу

HONOR 9C і 9

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагманський пристрій може дозволити собі красуватися без практичних завдань – всі ці надлишково потужні процесори і вагон функцій для «завтрашнього дня» за чималою ціною люблять оглядачі, тому що «є про що поговорити». Але говорити про недорогі моделі, які повинні вмістити все краще в мінімальну ціну, не менш цікаво. І у нас є два найсвіжіших недорогих смартфони 2020 модельного року, щоб довести вам все це.

Зміст

  • У всьому має бути сенс. У смартфонах теж
  • Потрійна камера – не розкіш
  • Багато ядер, багато акумулятора
  • Google немає. Та й Pay з ним!
  • У чому суть цих смартфонів коротко?

Це тільки у фільмах супергеройська сила для порятунку світу звалюється з неба в потрібний момент – в житті досягнення приходять через терпіння і працю, навіть у випуску смартфонів.

Наприклад, сьогодні в розмові про кращі бюджетні смартфони перемога китайських виробників над усіма конкурентами нікого не дивує. Але ще п’ять років тому в Україні купували корейські чи японські бюджетні смартфони, а потім терпіли їх «зависання» і погану автономність, тому що «ну а що ви хотіли за таку ціну?».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трохи пізніше виявилося, що справа не в кількості грошей як таких, а любові розрекламованих виробників накручувати ціну на смартфони зі слабкими характеристиками, тому що «всі так роблять» і «нікуди не подінуться, куплять». До тих пір, поки не вийшов HONOR 4C.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу

На цьому тлі HONOR 4C заткнув за пояс конкурентів по всіх фронтах – поки всі конкуренти пропонували чотири ядра і 1 Гбайт оперативної пам’яті при камерах, які зараз не ставлять навіть в копійчані дитячі планшети, HONOR 4C зі своїми 8 ядрами і 2 Гбайт «оперативки» виглядав космольотом і царем бюджетних смартфонів. Ми не жартуємо – відкрийте будь-який огляд цього смартфона на будь-якому сайті, і ви побачите однакові захоплення оглядачів.

У ньому не було веселих кольорів (тільки матові білий і чорний колір, з якими смартфон виглядав «військовим бронепоїздом»), а продажі спочатку йшли тільки через інтернет – мобільні салони відмовлялися продавати мобільник без великої націнки. Але свою місію HONOR 4C виконав – недорогі смартфони в Україні перейшли від «купляти навіть за такою ціною, нікуди не дінуться» до конкуренції за кращі характеристики, а покупка смартфона через інтернет з безкоштовною доставкою по всій країні стала нормою. Тільки хто зараз про це пам’ятає серед любителів підраховувати мегапікселі і гігабайти в сучасних мобільниках?

А ми пам’ятаємо. І вважаємо, що два нових недорогих смартфона HONOR, про який піде мова сьогодні, настільки ж виграшно виділяються на тлі «однокласників», як і їх знаменитий предок. У нас повно доказів цієї заяви:

У всьому має бути сенс. У смартфонах теж

Сучасні назви в стилі «Smartfone M100500s Max Ultra Plus Pro Limited Edition» відбили бажання розбиратися в логіці імен смартфонів майже у всіх покупців. Але у HONOR логіка назв «залізна», тому про неї варто розповісти.

Отже, недорогі смартфони HONOR в 2020 році бувають трьох видів:

HONOR 9S – модель з ідеологією «з таких характеристик, і не нижче, починається смартфон, гідний покупки». Такий, про який не можна сказати «заощадили на важливих речах», і при цьому не можна дорікнути в «додали багато зайвого заради здорожчання смартфону». Між іншим, це ціле мистецтво! Наприклад, тильна камера одна, але хороша, «залізо» солідне – 8 ядер і 32 Гбайт пам’яті. Все логічно і по справі, як і люблять економні покупці.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
HONOR 9S 2020 року дуже схожий на HONOR 4C п’ятирічної давності ідейно: все зроблено по розуму, але залишено тільки найнеобхідніше з характеристик у 2020 році

HONOR 9 – якщо 9S створена, як модель з набором «вічних цінностей», то в 9A додали все, що може відповісти на питання «що такого люди знаходять в смартфонах 2020 року, щоб купувати їх замість старих моделей?». І новий дизайн, і камери на будь-який випадок життя, і дійсно багато (за мірками недорогих моделей) пам’яті. Навіть практичність покращили – проти 5000 мАг в акумуляторі «немає прийому», це ознака смартфона-довгожителя, яких мало донині. І все це, як і раніше коштує недорого, не виходячи з берегів того, що ми називаємо доступним смартфоном.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
HONOR 9A

HONOR 9C – стабільно викликає ефект «нічого собі, я думав, такі характеристики обійдуться дорожче». Практично всі відмінні риси моделей середнього класу (цілих 48 Мп в камері, безрамковий дисплей в стилі набагато більш дорогих смартфонів, потужний процесор), тільки, в китайських традиціях, надійно і без націнки за «неймовірну силу бренду» та інші «преміальні призначені для користувача досліди» .

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
Задня кришка нових смартфонів HONOR гіпнотизує, як монітор з включеним YouTube

Зовнішність HONOR 9 і 9C, які ми сьогодні тестуємо, ми б прокоментували одним словом – красиво! Але посада оглядача вимагає від мене аргументів і розгорнутих пояснень, тому просто знайте, що HONOR 9A дуже радує зовнішністю в стилі нинішнього найкрутішого HONOR – VIEW 30 PRO. Того самого, який входить в ТОП-7 найкращих камерафонів, всіх часів.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
HONOR 9A схожий на флагман View 30 Pro. Не кажучи вже про те, що такий дизайн почали перемальовувати виробники корейських смартфонів …

А HONOR 9C нагадує знаменитий «антикризовий» HONOR 20 PRO, причому не тільки зовні, але і конструктивно – дисплей з крихітним вирізом для селфі-камери замість виїмки по центру ще недавно відрізняв дорогі моделі від бюджетних. І ось тепер, у 2020 році, «техніка дійшла» до того, що ми можемо бачити такі технології в доступних моделях. Дрібниці? Але якщо ви візьмете застарілі бюджетні смартфони, у яких навіть не рамки, а рами (настільки вони величезні), це буде кидатися в очі. Значить прогрес не пройшов марно.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
Дисплей з нестандартним зміщеним вирізом завжди був ознакою дорогих смартфонів. HONOR 9C – один з небагатьох щасливих винятків

І дуже круто, що в корпусах з сучасними рисами є те, заради чого беруть недорогі смартфони – практичність. Окремий 3.5 мм роз’єм для дротових навушників – є. Повноцінний (а не гібридний!) Слот для двох SIM-карт і карти пам’яті – в наявності. Сканери відбитків знаходяться на корпусі і працюють швидше, ніж сканери всередині дисплея у конкурентів, та й розблокування скануванням особи ніхто не відміняв.

HONOR, до речі, пропонує і строгі чорні варіанти корпусу, з якими смартфон буде виглядати пристойно навіть з нагрудної кишені дорогого піджака.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
У корпусах з найсучаснішим дизайном знайшлося місце і для роз’єму 3.5 мм для навушників, і повноцінні слоти – за це HONOR спасибі

Потрійна камера – не розкіш

А засіб зйомки фотографій в будь-яких умовах. Знімаєте натовп друзів (ми теж на самоізоляції, але дайте пофантазуємо!) В тісній кімнаті – включаєте надширококутну камеру і всі поміщаються в кадр. Та й 8 Мп селфі-камера тепер теж ширококутна, щоб на знімках було зрозуміло, де ви і що на тлі – як не дивно, ще зовсім недавно для цього було потрібно стояти з простягнутою рукою, та й це не завжди допомагало зробити гарне Селфі.

Фотографуєте щось на середній відстані або поблизу – основна камера вичавить з якості картинки максимум. Причому у HONOR 9C вона аж 48-мегапіксельна і вміє перемикатися між 48 Мп для чітких деталізованих знімків в сонячну погоду і 12 Мп для «нічної видимості», коли смартфон в темряві вловлює на фото навіть ті деталі, які не бачите ви самі.

І, нарешті, сенсор глибини для того, щоб при портретній зйомці фон був акуратно розмитий, навіть якщо ви фотографуєте людину в крислатому капелюсі ковбоя Джона. Раніше для цього доводилося використовувати «фотошоп» розмиття на комп’ютері, зараз смартфони прораховують все самі – магія! Як і алгоритми штучного інтелекту, з якими можна вже не відволікатися на перебір кольорових фільтрів, тому що смартфон сам «зрозумів», яка передача кольору підходить краще.

Багато ядер, багато акумулятора

З урахуванням того, що вам не доведеться витягувати другу SIM, навіть якщо ви купите карту пам’яті на 512 Гбайт, вихідних 64 Гбайт в HONOR 9C і 9A досить – більше може знадобитися хіба що для колекції фільмів на випадок «випадково опинився в літаку по напрямку в Китай / США » або при довгому часу без можливості використовувати Wi-Fi або 4G-трафік.

Але з розстановкою процесорів все ще хитріше. Справа не тільки в ядрах, гігагерцах і нанометрах, а в призначенні смартфона. HONOR 9A зі своїми 5000 мАг в акумуляторі – ідеальний смартфон-довгожитель. Тому видали процесор, який не тільки швидко «тягне» Android і додатки, але і економить заряд. Конструктивно він схожий на Snapdragon 625/630, з яким смартфони ще недавно величали «середнім класом», тільки ще економічніше і зі зменшеним рівнем нагріву. Три доби такий смартфон протягне навіть при регулярному використанні, а якщо використовувати режим енергозбереження – ще більше. Якщо з ранку до вечора не відволікатися від дисплея смартфона, розрядиться до ночі. Той випадок, коли зовнішній акумулятор можна з собою ніколи не носити – ви «розрядите» і заснете раніше, ніж це зробить HONOR 9A.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
Процесор в HONOR 9A хороший економічністю (ядра Cortex-A53 на 12 нм споживають дуже скромно),що додає ще епічності з акумулятором 5000 мАч

HONOR 9C вже більш «м’язистий» – по-перше, щоб фото на 48 Мп-камеру відбувалося миттєво. По-друге, тому що для молодіжного смартфона перемикання між іграми і месенджерами (які рік у рік стають все функціональнішими і «важчими») – це не атракціон або експеримент, як в відеозаписах блогерів на YouTube, а суворі будні. З 4000 мАг в акумулятором HONOR 9C гарантовано працює добу. Якщо не використовувати його цілий день без зупину, пропрацює дві доби – більш витривалі смартфони з таким процесором вимагають товстого акумулятора, але краще вже зрідка підключати Power Bank, ніж носити «колобка» в кишені.

Kirin 710A, до речі кажучи, це все той же добре знайомий по смартфонам HONOR середнього класу процесор. Відмінність від «просто Kirin 710», йому тепер оновили мікрокод (алгоритми роботи з командами операційної системи) для більш вдалої добірки режимів роботи між економічністю і максимальною продуктивністю. І збирають його тепер на новій фабриці. Звідси і трохи видозмінена назва.

Недорогі продуктивні смартфони 2020 року, на які варто звернути увагу
Kirin 710 в HONOR 9C спочатку проєктувався, як процесор з особливо швидкою і злагодженою роботою AI з камерами смартфонів середнього класу, і гарною пристосованістю до сучасних ігор

Google немає. Та й Pay з ним!

HONOR 9C І 9A працюють на базі Android 10 з оболонкою Magic UI 3.1 – це найновіша програмна частина, яка тільки буває в смартфонах HONOR, і одна з новітніх ревізій «зеленого робота» в цілому.

Всі звичні налаштування на місці – від добірок «фотошпалер» екрану блокування до очищення системи і індивідуального налаштування енергоспоживання або доступу до інтернету у кожного додатку. Практично все, для чого в «порожньому» Android потрібно ще встановлювати додатки, тут вже передбачено і не «гальмує», тому що налаштований і перевірений самим виробником смартфона з урахуванням потужності процесора і т.д. Навіть FM-радіо на місці!

Платежі по NFC: (смартфон в ролі банківської карти)

Встановлюєте додаток «Гаманець», і все працює

Офіційно схвалений компанією HONOR додаток – стабільний, перевірений, безпечний

Майже всі основні програми вже в магазині AppGallery:

У магазині додатків AppGallery є все, до чого ви звикли в Google Play

Встановлюються в одне натискання, працюють повноцінно, оновлюються самі.

Софт і ігри не з AppGallery легко знайти і встановити з одного-єдиного додатка:

А додаток Google відкриваються прямо в браузері (ця функція називається Quick App). І ніякого «поновіть сервіси Google» навіть в додатках, які, здавалося б, завжди вимагали ці сервіси (WhatsApp, Facebook та ін.).

Тому, по-перше, все працює, а по-друге, без Google-сервісів у смартфонів трохи покращується автономність. Пам’ятаєте ситуації, коли смартфон лежить на столі з вимкненим екраном, ви берете його в руки, а він теплий і швидко розряджається? Це тому, що Google активно цікавиться вами і вмістом вашого мобільника, поки він без дії. HMS бурхливою діяльністю при відключеному дисплеї не займається, та й по GPS не «продзвонює» смартфон, поки ви самі не захочете його знайти (знову ж таки, тільки як функція відстеження втраченого мобільника) – все це покращує час роботи. Не вірите – запитайте будь-якого смартфонного ентузіаста, який встановлював LineageOS або інші неофіційні версії Android без Google-сервісів.

У чому суть цих смартфонів коротко?

HONOR 9A – дуже красивий і супер-витривалий смартфон з великим акумулятором в тонкому корпусі при солідному запасі внутрішньої пам’яті. І у випадках, коли знадобиться щось сфотографувати, буде непоганий.

HONOR 9C – смартфон з процесором, камерою і дисплеєм, як у більш дорогих моделей, «бойова машина» любителів нових ігор, незвичайних фото і швидкості роботи.

Свого часу HONOR 4C вийшов в Україні, як «антикризовий» суворий смартфон з найкращим співвідношенням ціни і якості. З тих пір на нас звалилося багато радощів і багато складнощів, а от смартфони у HONOR стали не менш доступними, але вже не суворими, а красивими зовні і з технічної точки зору. Радимо звернути увагу, якщо ви збираєтеся купувати недорогий смартфон найближчим часом.

Ціна:

Найцікавіший пункт!

HONOR 9 в Україні можна знайти від 5 299 гривень

HONOR 9C в Україні можна знайти від 5 360 гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.