Огляд Alcatel 1X 2019: легкий, недорогий, з NFC

Alcatel 1X (2019) – доступний смартфон, тільки-тільки з’явився в продажу. З одного боку, від бюджетних гаджетів не чекаєш особливих чудес. З іншого – вони бувають як вдалими, так і не дуже. Судячи з характеристик, новинку Alcatel можна віднести до першої категорії: вона отримала компактні габарити, подвійну камеру, безрамковий екран і NFC. Перевіримо пристрій в справі.

Виділяється з сірої маси

Смартфон привертає увагу текстурованою поверхнею корпусу. Задня кришка трохи шорстка, завдяки чому гаджет не вислизає з рук. До того ж такий матеріал набагато більш стійкий до подряпин, ніж звичайний глянсовий пластик або скло.

Незважаючи на 5,5-дюймовий дисплей, Alcatel 1X (2019) – компактний апарат. Цього вдалося домогтися за рахунок тонких рамок навколо екрану і витягнутого співвідношення сторін 18: 9. Ширина корпусу становить 68,8 мм. Пристроєм комфортно керувати однією рукою.

Alcatel 1X (2019)

Збірка якісна, нічого не скрипить і не люфтить. Сканера відбитків пальців немає, замість нього є функція розпізнавання власника по обличчю за допомогою фронтальної камери. Вона працює швидко і точно, проблем з розблокуванням не стається, за винятком моментів, коли потрібно скористатися гаджетом в повній темряві. При відсутності світла Фронталки «не впізнає» господаря, тому доводиться вводити пароль або графічний ключ.

Яскравий дисплей

Дозволи екрану HD + (1440×720 точок) на IPS-матриці вистачає для будь-яких завдань, включаючи перегляд серіалів. Звичайно, вендор міг би подбати і роздільною здатністю Full HD, але тоді не тільки збільшилася б вартість пристрою, а й погіршилися автономність і продуктивність.

Alcatel 1X (2019)

Яскравий дисплей дозволяє дивитися на смартфон під будь-яким кутом, інформація безпроблемно читається навіть при денному світлі. Екран захований під заокругленим 2,5D-склом з олеофобним покриттям: палець приємно ковзає по ньому, практично не залишаючи слідів.

В налаштуваннях можна активувати функцію захисту зору, виставивши фільтр синього світла, або змінити характер передачі кольору. Правда, в більшості випадків в цьому немає потреби – параметри оптимізовані.

Alcatel 1X (2019)

Аndroid з надбудовою

Alcatel 1X (2019) працює під управлінням Android 8.1.1 з фірмовою оболонкою JOY1. Головна відмінність від чистої системи – колосальна кількість налаштувань.

Тут можна відрегулювати все що завгодно. Подобається інтерфейс без меню з додатками? Передумали і вирішили розділити робочий стіл з усім софтом? Так будь ласка. Є шість варіантів відображення панелі навігації, не рахуючи жестів. І ще 10 фонових кольорів для системних кнопок. Вийде дублювати програми та навіть поміняти ефект виключення екрану.

Alcatel 1X (2019)

З додаткового софта варто відзначити утиліту «Управління ресурсами». У ній вдасться очистити пам’ять смартфона від сміття, налаштувати автозапуск програм, відрегулювати автономність за допомогою різних режимів енергозбереження і багато іншого.

Просте залізо і NFC

 

В Alcatel 1X (2019) працює чіпсет MediaTek MT6739 з чотирма ядрами на частоті 1,3 ГГц і графіка PowerVR GE8100. Доповнюють цей комплект 2 ГБ оперативної і 16 ГБ вбудованої пам’яті.

Апарат не “літає», проте пригальмовування в інтерфейсі практично непомітні. Пристроєм можна комфортно користуватися в повсякденних завданнях: перегляд відео, читання веб-сторінок, спілкування в соціальних мережах. З сучасними 3D-іграми гаджет справляється з труднощами. Наприклад, «Танки» запускаються на найпростіших настройках графіки.

Alcatel 1X (2019)

Виробник не поскупився на модуль NFC, що нехарактерно для бюджетних моделей. Гаджетом вийде оплачувати покупки через сервіс Google Pay, а значить, можна не тягати з собою гаманець з банківськими картами.

Прийнятну якість денної зйомки

Гаджет оснащений подвійною камерою на 13 і 2 Мп з діафрагмою f / 2.0. Приємно, що допоміжний модуль тут не для галочки – з його допомогою виходять пристойні портретні фотографії.

Alcatel 1X (2019)

Програмне забезпечення дозволяє настроїти фокусування вже після того, як зроблений знімок. Це зручно: якщо поекспериментувати з розмиванням заднього плану, можна добитися цікавого ефекту боке.

Вдень якість фотографій і належну заплату за мірками такого класу пристроїв – знімки можуть похвалитися хорошою яскравістю і передачею кольору. Вночі зробити кадр вже складніше, з’являється багато шумів і розмиття.

Смартфон дає можливість вести відеозапис в Full HD з 30 fps.

Батарейки вистачить на день

Акумулятор на 3000 мАг забезпечує півтора дня роботи від одного заряду в звичайному режимі. При стандартній завантаженні (з навігатором, соцмережами і фонової музикою) батарейки вистачає до вечора. У режимі безперервного відтворення відео апарат пропрацював близько семи годин. Одна година гри в World of Tanks: Blitz відняв 30% заряду.

Alcatel 1X (2019)

Alcatel 1X (2019)

Підсумки

У Alcatel 1X (2019) є що запропонувати користувачеві, який шукає збалансовану бюджетну модель. Смартфон вигідно відрізняється від конкурентів наявністю модуля NFC для безконтактної оплати. До того ж гаджет може порадувати власника компактним корпусом, багатофункціональної оболонкою і непоганою якістю денних знімків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я