Огляд Lenovo ThinkBook 16p G4 IRH – продуктивний офісний ноутбук

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Якщо мова йде про потужні ноутбуки Lenovo, у першу чергу згадуються серія Legion і, частково, ThinkPad. Тим не менше, не слід забувати і про цікаві варіанти із серії ThinkBook, один з яких нам вдалось протестувати. Так, у Lenovo ThinkBook 16p G4 IRH доступні процесори до Intel Core i9-13900H, відеокарти – до NVIDIA GeForce RTX 4060, а також до 32 ГБ оперативної пам’яті DDR5-5200 та до 1 ТБ SSD. Не зволікаючи, переходимо до огляду цієї моделі.

Реклама

Дизайн та дисплей

Lenovo ThinkBook 16p G4 IRH має досить строгий офісний дизайн із сіро-сріблястими елементами, великим трекпадом та повнорозмірною клавіатурою. Строгий та брутальний дизайн цього ноутбука особливо сподобається прихильникам потужних, але при цьому не строкатих ігрових ноутбуків. Модель має дуже непоганий набір портів, також в очі кидається система охолодження, яка дуже красиво та симетрично оформлена в цій моделі.

Ноутбук оснащено 16-дюймовим дисплеєм – на вибір доступні опції із IPS 2.5K та яскравістю 400 ніт (частота оновлення складає 60 Гц, є покриття sRGB на рівні 100%), а також з 3.2К та яскравістю 430 ніт (у цьому випадку частота оновлення складає вже 165 Гц, а покриття DCI-P3 – 100%).

Апаратне забезпечення

На вибір користувача доступні три варіанти процесора – Intel Core i5-13500H, i7-13700H та i9-13900H. Тут усе справді залежить від ваших потреб, але найбільш оптимальними варіантами для більшості користувачів будуть Core i5-13500H та i7-13700H. Для графічних задач тут також доступні різні варіанти – NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop та RTX 4060 Laptop. Тут важливо врахувати, що у обох відеокарт TDP на рівні 115W.

Об’єм оперативної пам’яті DDR5-5200 складає до 32 ГБ, і такого об’єму вистачає навіть для справді просунутих сценаріїв використання. Об’єм SSD M.2 складає від 512 ГБ 1 ТБ. У цілому, до швидкості та продуктивності ноутбука немає жодних запитань – вона справді дуже крута, особливо враховуючи, що ноутбук все ж не позиціюється як ігровий.

Автономність та фішки

За автономність моделі відповідальний акумулятор об’ємом 80 Вт/г, є підтримка швидкої зарядки Rapid Charge Pro потужністю (зарядка від нуля до 50 відсотків займає 30 хвилин). Заявлена автономність при відтворенні відео складає 18 годин (при яскравості 150 ніт), але варто зазначити, що це достатньо продуктивний ноутбук, який, демонструючи свою справжню продуктивність, буде досить активно розряджатися.

До фішок моделі слід віднести чотири динаміки потужністю по 2.0 Вт з підтримкою Dolby Atmos, веб-камеру FHD 1080p з інфрачервоним датчиком та шторкою Privacy Shutter. Модель має підтримку Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6E, оснащена модулем апаратного шифрування TPM 2.0, сканером відбитків пальців та Kensington Lock.

ThinkPad Bluetooth Silent Mouse: Тиха бездротова мишка

Також до нас потрапила нова бездротова мишка ThinkBook Bluetooth Silent Mouse. Це компактний і легкий гаджет, але, як випливає з назви, його головною рисою є тиша. Втім, розглянемо все.

Миша поставляється у простій картонній коробці практично без будь-якого графічного оформлення. Комплект постачання мінімальний – сама миша, батарейка та базовий набір документації. 

Головна фішка ThinkBook Bluetooth Silent Mouse – дуже тихий клік. І це не перебільшення. Прості миші при натисканні кнопок видають чіткі дзвінкі клацання. Ця мишка звучить тихо та приглушено. Звук її кліків можна порівняти з тихим постукуванням нігтя об стіл, накритий щільною скатертиною. 

Колесо мишки при натисканні та прокручуванні також звучить приглушено. Хоча на гумовій поверхні колеса немає жодних засічок, крок прокручування чітко відчутний. 

Мабуть, єдиним спірним моментом є ергономічність. За рахунок того, що миша плоска, великий палець користувача завжди лежить на ребері корпусу. Причому це залежить від розміру руки.

Висновок

Lenovo ThinkBook 16p G4 IRH пропонує потужну продуктивність завдяки процесорам Intel Core i5, i7 та i9, і відеокартам NVIDIA GeForce RTX 4050 та RTX 4060. Він має якісний дисплей з варіантами IPS 2.5K і 3.2K, строгий дизайн, великий трекпад і повнорозмірну клавіатуру.

При цьому недоліками є зменшена автономність при інтенсивному використанні, розмір та вага, і висока вартість. Якщо ці недоліки вас не хвилюють, і вам потрібен потужний ноутбук, що однаково добре підійде і для роботи, і для розваг – це чудовий вибір.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Ben Jamin
Ben Jamin
Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: